Το μήνυμα της Φώτισης

2013-12-21 16:36
 

 

Το μήνυμα της Φώτισης 

Τρίτη 2 Ιουλίου ’13, 16:00 – 23:00 

Ο Don Juan Nuñez del Prado είναι ο πιο διακεκριμένος ειδικός του κόσμου στη Μυστικη Παραδοση των Ανδεων και των Ινδιανων Q’ero του Περού, γνωστός για τη διδασκαλία του δεξιού μονοπατιού. Είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους εν ζωή πνευματικούς δασκάλους όλης της Νότιας Αμερικής και συγκαταλέγεται ως ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς φύλακες της αρχαίας σοφίας των πνευματικών παραδόσεων των πολιτισμών των Άνδεων.

 Μελετάει και εξασκεί την παράδοση των Q’ero για παραπάνω από 40 χρόνια. Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος ανθρωπολόγος που ανακάλυψε την φυλή των Qero, των άμεσων απογόνων των Ίνκα, το 1949.

Ο Juan έχει μεγάλο πάθος για την εκπλήρωση της προφητείας των Άνδεων, και  προετοιμάζει τους ανθρώπους να ζουν με μεγαλύτερη ενδυνάμωση και μεγαλύτερη αρμονία με τον εαυτό τους και τη φύση, διδάσκοντας  μας να την αντιμετωπίζουμε ως την υλική αναπαράσταση του Θείου. Για την για τη συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση του πρώτου επιπέδου της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας και αποτελεί περισσότερη θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση και σύνδεση για όλους

 

 

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική δύναμη και την εσωτερική γνώση  αυξάνοντας τα επίπεδα της συνείδησής μας.

 

Qanchispata nan : 

Τα 7 βήματα  της συνειδητότητας  

Το κέντρο του Ελληνισμού:

Αλεξάνδρεια – Elouise and Abelard – Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης- Roger Bacon – Sir Francis Bacon – Isaac Newton – Max Planck – Albert Einstein

Φωτισμένοι Άνθρωποι στην Ιστορία: 

Αναφορά στους Mωυσή, Βούδα,  Μωάμεθ, Pachacutti, Sri Aurobindo και τον Καρλ Γιουνγκ

 

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 1ο επίπεδο της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας.

 

 

 

Don Juan Núňez del Prado

Ο Juan Núňez del Prado, είναι παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος, Ανδινός ιερέας 4ου επιπέδου, πνευματικός δάσκαλος και μύστης, ο οποίος εξασκεί και διδάσκει την πνευματική παράδοση των Άνδεων για περισσότερο από 40 χρόνια.

Ο Juan είναι επίτιμος καθηγητής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του San Antonio Abad στο Cuzco του Περού, και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth στο Richmond της Virginia. Έχει κάνει διαλέξεις στο Κολέγιο Randolph Macon στο Ashland της Virginia καθώς και στο Πανεπιστήμιο George Washington στη Washington, D.C. Είναι ο πιο διακεκριμένος ειδικός του κόσμου στην Πνευματική Παράδοση των Άνδεων και των Ινδιάνων Q’ero του Περού και ειδικός στη Γιουνγκιανή ψυχολογία. Έχει διεξάγει πλήθος ομιλιών και σεμιναρίων για την Παράδοση των Άνδεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Το 1955, όταν ο  Juan ήταν μόλις 10 ετών, ο πατέρας του, Οscar Núňez del Prado, ανθρωπολόγος, ήταν ένας από τους αρχηγούς μιας εξερευνητικής αποστολής η οποία ανακάλυψε την ύπαρξη μιας ομάδας Ινδιάνων Qero στα υψίπεδα των Άνδεων. Οι Qero θεωρούνται ως οι άμεσοι απόγονοι των Ίνκας, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να διατηρούν και να εξασκούν την αυθεντική πνευματική παράδοση των Ίνκας. Η μεγαλειώδης αυτή επιτυχία επηρέασε τον Juan βαθύτατα, και τον οδήγησε στο να σπουδάσει και ο ίδιος ανθρωπολογία, όπως και οι δύο του γονείς.

Εκείνη την εποχή, ως παιδί, ο Juan γνώρισε και επηρεάστηκε από τους πρεσβύτερους ιερείς και Ρaqos Qeros. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του γνώρισε δύο Ανδινούς Δασκάλους 4ου επιπέδου, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Don Benito Qoriwaman. Μαθήτευσε πλάι του για 10 χρόνια πριν λάβει τη Μεγάλη Μύηση Hatun Karpay το 1988, η οποία αποτελεί το 4ο επίπεδο αυτής της παράδοσης της γενεαλογίας του Waskar Inka.

Επιπλέον, ο Juan μαθήτευσε στη Βουδιστική παράδοση και το 1993 έλαβε τη Βουδιστική του μύηση από τον Lopon Lama Chechoo Rinpoche.

O Don Juan τώρα αφιερώνει το χρόνο του στο να διδάσκει διεθνώς την μεγάλη παράδοση των Ίνκα. Μοιράζεται με το κοινό του την πνευματική τέχνη καθώς και την πρακτική της εξάσκηση. Συχνά διεξάγει ομιλίες, σεμινάρια και συνέδρια και ηγείται ετησίων συναντήσεων Paqos.  Όντας ανθρωπολόγος και αυτόχθων του Κούσκο, ο Juan είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος και μία ζωντανή γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών. Είναι ένας από τους ελάχιστους φύλακες της αρχαίας σοφίας από τους ανέπαφους πολιτισμούς των Άνδεων και συλλέγει εδώ και 23 χρόνια τις προφητείες των Ίνκας. Το πάθος του είναι η εκπλήρωση της Ανδινής Προφητείας που περιγράφει τους ανθρώπους  να ζουν ζωές πιο ενδυναμωμένες, να διαθέτουν εντός τους μεγαλύτερη αρμονία και να αντιλαμβάνονται τη φύση ως την απεικόνιση του Θείου στο φυσικό επίπεδο.

 

Iván Núňez del Prado

O Iván είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος με ειδίκευση σε βιομηχανικές εφαρμογές και ένας  Ανδινός δάσκαλος 4ου επιπέδου ή αλλιώς ένας Kuraq Akullaq.

          Ο Iván γεννήθηκε το 1972 και βαπτίστηκε καθολικός το 1977. Όπως  συνέβη με τον πατέρα του Juan και με τον πατέρα του πατέρα του, ο Iván δέχθηκε από νωρίς το κάλεσμα προς τις ενέργειες και την κοσμολογία των Άνδεων. Το 1979, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, έλαβε την πρώτη του μύηση από τον Don Benito Qoriwaman, στον ιερό τόπο  του Qoylloriti  πάνω στα βουνά κοντά στο Cusco.

          Το 1993 ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της Βιομηχανικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cusco. Τη χρονιά αυτή ο πατέρας του τον μύησε στο 4ο επίπεδο της παράδοσης των Ίνκας, με το Hatun Karpay Phana, τη Μεγάλη Μύηση.

          Επίσης εκείνη την περίοδο διοργάνωσε μία συνάντηση δασκάλων από το Θιβέτ και τις Άνδεις. Ο Don Mariano Apaza και ο βοηθός του Juan Ordonez – και οι δύο με καταγωγή από τη γενεαλογία των Inkari – συναντήθηκαν με τους Θιβετιανούς Lopon Lama Chechoo Rinpoche και τον βοηθό του Kalsa Lama. Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε την απαρχή του έργου του Iván πάνω στο 4ο επίπεδο, και έκτοτε οι βασικοί του δάσκαλοι υπήρξαν ο Don Mariano Apaza και ο Lopon Chechoo Rinpoche. Μαθητεύοντας στην παράδοση των Ίνκα παράλληλα με τη Βουδιστική παράδοση του Θιβέτ του έχει προσφέρει μία ισχυρή βάση για την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη.

          Ο Iván έχει επίσης μελετήσει το Σουφισμό, έχει υπάρξει μέλος του Καθολικού Κινήματος της Πεντηκοστής και έχει συμμετάσχει σε ομάδες Πρεσβυτεριανής Πεντηκοστής του Cusco. Θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό, Βουδιστή και Paqo, το οποίο δεν είναι καθόλου αντιφατικό για την κοσμοθεώρηση των Άνδεων που είναι ανοιχτή στη μάθηση από όλες τις παραδόσεις.

          Ο Iván πρόσφατα διοργάνωσε το Ayni Summit, τη συνάντηση κορυφής όλων των Paqos που έλαβε χώρα το 2012 στη γενέθλια πόλη του, το Cusco. Αφού προσέφερε πολλές μυήσεις μαζί με μεγάλους δασκάλους, τώρα διδάσκει την παράδοση των Άνδεων σε ομάδες Αμερικανών και Ευρωπαίων που ενδιαφέρονται για την αρχαία γνώση των Ίνκας.