Η Παραδοσιακή Ενεργειακή Ιατρική των Ίνκα & η Αρχαία Ελληνική Γνώση

2013-06-25 16:11
 

 

Ο καταξιωμένος παγκοσμίως δάσκαλος του δεξιού μονοπατιού της Περουβιανής παραδοσιακής ενεργειακής ιατρικής,  Ιερέας των Άνδεων 4ου επιπέδου,

καθηγητής ανθρωπολογίας και Kuraq Akulleq Don Juan Nuñez del Prado,

μαζί με το γιο του Ivan 

επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας

και θα διδάξουν τα προχωρημένα σεμινάρια στην

 

Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα

&

Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία

 

Η Παραδοσιακή Ενεργειακή Ιατρική των Ίνκα &

 η Αρχαία Ελληνική Γνώση 

Δευτέρα 1 Ιουλίου, 16:00 – 23:00 

Στο μονοήμερο αυτό σεμινάριο ο Juan θα συνδυάσει την αρχαία διδασκαλία της Ενεργειακής Ιατρικής των Ίνκα και θα την συγκρίνει με τα παλαιά και σύγχρονα θεωρητικά ψυχολογικά μοντέλα. Επίσης θα εξερευνήσει τη συγγένεια τους με τη δική μας αρχαία ελληνική παράδοση. Επιπλέον θα διδαχτούν περισσότερες τεχνικές και τρόποι εφαρμογής των πολύτιμων παραδοσιακών γνώσεων στη σημερινή εποχή. 

          Το σεμινάριο αυτό βασίζεται στο 3ο επίπεδο της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας, με περισσότερη θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση. Συστήνεται -χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, η παρακολούθηση των τριών πρώτων επιπέδων της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας.

 

Περιεχόμενα σεμιναρίου

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν βιωματικά στην αρχαία διδασκαλία της Ενεργειακής Ιατρικής, στην Ιστορία, τους τρόπους της και τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες.

Ανδινή Παράδοση -  Ελληνική Παράδοση

                          i.      Ο Μεγάλος Αλέξανδρος - Pachakuty Inka: Αλεξάνδρεια και Κούσκο

                         ii.      Ελληνική Κλίμακα της Αρχαίας Γνώσης

                       iii.      Ελληνική Κλίμακα των Αισθημάτων

                      iv.      Η Κλίμακα των τρόπων Δράσης

                       v.      Επίπεδα Δέσμευσης

                      vi.      Αλχημιστές       

                    vii.      Ο Ιησούς και οι Έλληνες

                   viii.      Υπερβατική Ανθρωπολογία

 

 

Σε ποιούς απευθύνεται

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται, δεν προαπαιτείται κανένα επίπεδο της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκας.

 

 

Οι Δάσκαλοι

 

Don Juan Núňez del Prado

Ο Juan Núňez del Prado, είναι παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος, Ανδινός ιερέας 4ου επιπέδου, πνευματικός δάσκαλος και μύστης, ο οποίος εξασκεί και διδάσκει την πνευματική παράδοση των Άνδεων για περισσότερο από 40 χρόνια.

Ο Juan είναι επίτιμος καθηγητής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του San Antonio Abad στο Cuzco του Περού, και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth στο Richmond της Virginia. Έχει κάνει διαλέξεις στο Κολέγιο Randolph Macon στο Ashland της Virginia καθώς και στο Πανεπιστήμιο George Washington στη Washington, D.C. Είναι ο πιο διακεκριμένος ειδικός του κόσμου στην Πνευματική Παράδοση των Άνδεων και των Ινδιάνων Q’ero του Περού και ειδικός στη Γιουνγκιανή ψυχολογία. Έχει διεξάγει πλήθος ομιλιών και σεμιναρίων για την Παράδοση των Άνδεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Το 1955, όταν ο  Juan ήταν μόλις 10 ετών, ο πατέρας του, Οscar Núňez del Prado, ανθρωπολόγος, ήταν ένας από τους αρχηγούς μιας εξερευνητικής αποστολής η οποία ανακάλυψε την ύπαρξη μιας ομάδας Ινδιάνων Qero στα υψίπεδα των Άνδεων. Οι Qero θεωρούνται ως οι άμεσοι απόγονοι των Ίνκας, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να διατηρούν και να εξασκούν την αυθεντική πνευματική παράδοση των Ίνκας. Η μεγαλειώδης αυτή επιτυχία επηρέασε τον Juan βαθύτατα, και τον οδήγησε στο να σπουδάσει και ο ίδιος ανθρωπολογία, όπως και οι δύο του γονείς.

Εκείνη την εποχή, ως παιδί, ο Juan γνώρισε και επηρεάστηκε από τους πρεσβύτερους ιερείς και Ρaqos Qeros. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του γνώρισε δύο Ανδινούς Δασκάλους 4ου επιπέδου, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Don Benito Qoriwaman. Μαθήτευσε πλάι του για 10 χρόνια πριν λάβει τη Μεγάλη Μύηση Hatun Karpay το 1988, η οποία αποτελεί το 4ο επίπεδο αυτής της παράδοσης της γενεαλογίας του Waskar Inka.

Επιπλέον, ο Juan μαθήτευσε στη Βουδιστική παράδοση και το 1993 έλαβε τη Βουδιστική του μύηση από τον Lopon Lama Chechoo Rinpoche.

O Don Juan τώρα αφιερώνει το χρόνο του στο να διδάσκει διεθνώς την μεγάλη παράδοση των Ίνκα. Μοιράζεται με το κοινό του την πνευματική τέχνη καθώς και την πρακτική της εξάσκηση. Συχνά διεξάγει ομιλίες, σεμινάρια και συνέδρια και ηγείται ετησίων συναντήσεων Paqos.  Όντας ανθρωπολόγος και αυτόχθων του Κούσκο, ο Juan είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος και μία ζωντανή γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών. Είναι ένας από τους ελάχιστους φύλακες της αρχαίας σοφίας από τους ανέπαφους πολιτισμούς των Άνδεων και συλλέγει εδώ και 23 χρόνια τις προφητείες των Ίνκας. Το πάθος του είναι η εκπλήρωση της Ανδινής Προφητείας που περιγράφει τους ανθρώπους  να ζουν ζωές πιο ενδυναμωμένες, να διαθέτουν εντός τους μεγαλύτερη αρμονία και να αντιλαμβάνονται τη φύση ως την απεικόνιση του Θείου στο φυσικό επίπεδο.

 

Iván Núňez del Prado

O Iván είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος με ειδίκευση σε βιομηχανικές εφαρμογές και ένας  Ανδινός δάσκαλος 4ου επιπέδου ή αλλιώς ένας Kuraq Akullaq.

          Ο Iván γεννήθηκε το 1972 και βαπτίστηκε καθολικός το 1977. Όπως  συνέβη με τον πατέρα του Juan και με τον πατέρα του πατέρα του, ο Iván δέχθηκε από νωρίς το κάλεσμα προς τις ενέργειες και την κοσμολογία των Άνδεων. Το 1979, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, έλαβε την πρώτη του μύηση από τον Don Benito Qoriwaman, στον ιερό τόπο  του Qoylloriti  πάνω στα βουνά κοντά στο Cusco.

          Το 1993 ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της Βιομηχανικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cusco. Τη χρονιά αυτή ο πατέρας του τον μύησε στο 4ο επίπεδο της παράδοσης των Ίνκας, με το Hatun Karpay Phana, τη Μεγάλη Μύηση.

          Επίσης εκείνη την περίοδο διοργάνωσε μία συνάντηση δασκάλων από το Θιβέτ και τις Άνδεις. Ο Don Mariano Apaza και ο βοηθός του Juan Ordonez – και οι δύο με καταγωγή από τη γενεαλογία των Inkari – συναντήθηκαν με τους Θιβετιανούς Lopon Lama Chechoo Rinpoche και τον βοηθό του Kalsa Lama. Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε την απαρχή του έργου του Iván πάνω στο 4ο επίπεδο, και έκτοτε οι βασικοί του δάσκαλοι υπήρξαν ο Don Mariano Apaza και ο Lopon Chechoo Rinpoche. Μαθητεύοντας στην παράδοση των Ίνκα παράλληλα με τη Βουδιστική παράδοση του Θιβέτ του έχει προσφέρει μία ισχυρή βάση για την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη.

          Ο Iván έχει επίσης μελετήσει το Σουφισμό, έχει υπάρξει μέλος του Καθολικού Κινήματος της Πεντηκοστής και έχει συμμετάσχει σε ομάδες Πρεσβυτεριανής Πεντηκοστής του Cusco. Θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό, Βουδιστή και Paqo, το οποίο δεν είναι καθόλου αντιφατικό για την κοσμοθεώρηση των Άνδεων που είναι ανοιχτή στη μάθηση από όλες τις παραδόσεις.

          Ο Iván πρόσφατα διοργάνωσε το Ayni Summit, τη συνάντηση κορυφής όλων των Paqos που έλαβε χώρα το 2012 στη γενέθλια πόλη του, το Cusco. Αφού προσέφερε πολλές μυήσεις μαζί με μεγάλους δασκάλους, τώρα διδάσκει την παράδοση των Άνδεων σε ομάδες Αμερικανών και Ευρωπαίων που ενδιαφέρονται για την αρχαία γνώση των Ίνκας.

 

Συνδέσεις στο Διαδίκτυο


Βιντεοσκοπημένη ομιλία στο C. G. Jung Institute της Ζυρίχης:

Η Παράδοση των Άνδεων και η διαδικασία της Εξατομίκευσης (2011)

http://www.youtube.com/watch?v=_o_fdeLDtTQ

 

Βιντεοσκοπημένη συνέντευξη: Η Παράδοση των Άνδεων (2012)

http://www.youtube.com/watch?v=mAaepaeiqIU

 

Επίσημο Site του Wiraqocha Foundation

http://www.inka-online.com/index.html