Η μυστική διδασκαλία των Άνδεων

2013-12-21 16:54
 

 

2013

η ώρα να συναντήσετε

τον πιο καταξιωμένο παγκοσμίως δάσκαλο του δεξιού μονοπατιού της παραδοσιακής ενεργειακής ιατρικής των Ίνκα, καθηγητή ανθρωπολογίας, διακεκριμένο ειδικό στη Μυστική Παράδοση των Άνδεων και έναν απ’ τους σημαντικότερους εν ζωή πνευματικούς δασκάλους όλης της Νότιας Αμερικής

Don Juan Núňez del Prado

μαζί με το γιο του Ivan,

 που θα διδάξουν τα προχωρημένα σεμινάρια.

 

 

Το ταξίδι στο δρόμο της καρδιάς της αυτόχθονης διδασκαλίας των Άνδεων όπως μας το δίδαξε η διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας και Δασκάλα Elizabeth Jenkins,  ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2013 με τον Δάσκαλο της,

Don Juan Núňez del Prado

και το γιο του Ivan

 

Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη 

των Ίνκα

&

Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία

 

 

Ένα ταξίδι στην καρδιά της μυστικής διδασκαλίας των Άνδεων,

μια μετάβαση σε ένα υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο 

Η μυστική διδασκαλία των Άνδεων

 

Η ηλικίας 16.000 χρόνων πνευματική παράδοση των Ίνκα έφτασε στο απόγειό της κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Ίνκα, μεταξύ 1100-1532 μ.Χ. Οι Q’ero, που είναι απευθείας απόγονοι των Ίνκα, με την άφιξη των Ισπανών κατακτητών κατέφυγαν στα υψηλά οροπέδια των Άνδεων σε απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι αυτή η αρχαία παράδοση διατηρήθηκε ζωντανή κατά τα 500 χρόνια της κατοχής των Ισπανών κονκισταντόρ και μεταφέρεται προφορικά από γενεά σε γενεά των Q’ero Ινδιάνων του Περού.

 

Η παραδοσιακή διδασκαλία των Ίνκα είναι μία πνευματική τέχνη, δεν αποτελεί θρησκευτικό δόγμα. Είναι μια παράδοση που διδάσκει τους «πνευματικούς καλλιτέχνες» πώς να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο της ζωντανής ενέργειας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με άλλα θρησκευτικά «πιστεύω» ή θρησκευτικές πρακτικές και μπορεί εύκολα να ταιριάξει με άλλες παραδόσεις. Είναι μια απλή, ευέλικτη, και προσωπική πορεία ζωής και όχι μια μηχανική επανάληψη των Διδασκάλων.

 

Η παραδοσιακή διδασκαλία των Άνδεων είναι μια γηγενής παράδοση που τιμά τη Μητέρα Γη και βασίζεται στην αντίληψη ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από ζωντανή ενέργεια. Αυτή η αντίληψη έχει μεγάλη σημασία για τον Δυτικό πολιτισμό, ο οποίος πιστεύει ότι μόνο ορισμένα πράγματα είναι ζωντανά. Στην κοσμολογία των Άνδεων, είμαστε όλοι και όλα εκφράσεις αυτής της ζωντανής ενέργειας, ο καθένας περιβεβλημένος - σαν σε μία φυσαλίδα - από το δικό του πεδίο ενέργειας, τις δικές του ποιότητες και συχνότητες. Η ζωντανή ενέργεια διασυνδέει έτσι όλα τα ανθρώπινα όντα με τη Φύση, σε ένα τεράστιο κοσμικό σύστημα ζωντανής ενέργειας. Επειδή λοιπόν είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με όλες τις μορφές ζωντανής ενέργειας, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλες φυσικές μορφές της, όπως τα δένδρα, τα βουνά, και οι λίμνες.

 

 

 

 

Η Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία συναντά την Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα

 

Η σύγχρονη Ψυχολογία, πρωταρχική σημασία της οποίας ήταν η «μελέτη της ψυχής», ορίζεται ως η επιστήμη του νου και της συμπεριφοράς, που επικεντρώνεται στην ενδοψυχική και διαπροσωπική ψυχοδυναμική ως μέσο κατανόησης της κοινωνίας. Στα τελευταία τριάντα χρόνια ανάπτυξης της Υπερ-προσωπικής Ψυχολογίας δημιουργήθηκαν δύο νέοι κλάδοι: η Οικο-ψυχολογία και η Ενεργειακή Ψυχολογία. Ο όρος «βιοφιλικό ένστικτο», τον οποίο επινόησε ένας βιολόγος από το Χάρβαρντ, ονόματι Έντουαρντ Ο’ Γουίλσον, αποδίδει επιτυχημένα το τρίστρατο όπου συναντώνται η επιστήμη, η ανθρωπότητα και η Φύση και δηλώνει πώς η εγγενής συναισθηματική επιθυμία μας να συνδεθούμε με ευρύτερα έμβια συστήματα έχει αναγνωριστεί ως μια κινητήρια δύναμη στην ανθρώπινη εξέλιξη.

 Στη μυστική παράδοση των Άνδεων με τη αρχέγονη κατανόησή της για τον καίριο ρόλο της ζωντανής ενέργειας στην διασύνδεση όλων των ανθρώπινων όντων με τη Φύση, εμπεριέχεται ξεκάθαρα και μάλιστα με βιωματικό τρόπο αυτό που οι σύγχρονες εξελίξεις στην Ψυχολογία και την Κοινωνιοβιολογία ονομάζουν «βιοφιλικό ένστικτό». Ανταποκρινόμενη στο «βιοφιλικό ένστικτό», προσφέρει έτσι τα εργαλεία και τις ψυχο-πνευματικές πρακτικές της, δοκιμασμένα από αρχαιοτάτων χρόνων, για να παράσχει στον σύγχρονο αναζητητή την προσωπική και άμεση επαφή με τον Κόσμο της Ζωντανής Ενέργειας, οδηγώντας μας έτσι να συμμετάσχουμε στη δική μας εξέλιξη σε αυτό το κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας.

 

Η Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα συμπυκνωμένη σε ένα εντατικό σεμινάριο

 

Η παράδοση των Ίνκα παρέχει «κλειδιά» για να κάνει κάποιος το βήμα σε μια άμεση και προσωπική εμπειρία του «Kausay Pacha», του Κόσμου της Ζωντανής Ενέργειας, έναν κόσμο που μέχρι πρότινος ήταν προσβάσιμος αποκλειστικά στους «Μύστες». Τα επτά επίπεδα της ψυχοπνευματικής ανάπτυξης όπως έχουν οριστεί από τους Ίνκα, προσφέρουν μια πραγματικά ολιστική θέαση του κόσμου και έναν χάρτη της ανθρώπινης ανάπτυξης, ολοκληρωμένο με πλαίσιο και βήματα, για να βαδίσετε ένα μονοπάτι προσωπικής δύναμης και αντίληψης βασισμένο στη σύγχρονη Ψυχολογία και Θεωρητική Φυσική.

Το εντατικό εξαήμερο σεμινάριο των Ίνκα θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο πώς να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους μέσα από ένα νέο πλαίσιο και να κατανοήσουν τις εμπειρίες τους με όρους «ζωντανής ενέργειας». Έτσι οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αντιλαμβάνονται και να κατευθύνουν τη ζωντανή ενέργεια με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν ευεξία, υγεία, αρμονία και ευτυχία μέσα τους, στις σχέσεις τους, στην οικογένειά τους, στις κοινότητές τους καθώς και στο πώς επικοινωνούν με τη Φύση.

Η γνώση που θα μεταδοθεί κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων προέρχεται από δύο ζωτικούς ποταμούς πληροφοριών από:

·  τη γενεαλογία των Q’ero — Don Andres Espinoza& Don Manuel Q’espi — οι πρώτοι Ίνκας και

·  τη γενεαλογία της κοιλάδας του Κούζκο — ο Huaskar Inka στον Don Benito Qoriwaman — οι τελευταίοι Ίνκας.

Αυτή η γνώση της Προφητείας των Ίνκα προήλθε μετά από έρευνα 13 χρόνων του Juan Nunez del Prado.

 

Περιεχόμενα

 

1) Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑ

Εξήγηση και πλαίσιο λειτουργίας των 7 ενεργειακών αρχών που στηρίζουν την παράδοση των Ίνκα και της δομής του ενεργειακού κόσμου «Kausay Pacha», έτσι όπως το βιώνουν οι ίδιοι οι Paqo, οι ιερείς των Άνδεων. 

 

2) ΤΑ 7 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑ

Αναλυτική εξήγηση των 7 επιπέδων της ανθρώπινης ανάπτυξης και των συνοδευτικών της δυνάμεων (η προοπτική που υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον, ευρισκόμενη μέσα στο «ΣΠΟΡΟ των ΙΝΚΑ»)

                                  

3) ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑ: ΤΑ 7 «ΜΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ 4 «ΖΩΝΕΣ»

Αναλυτική εξήγηση του ενεργειακού συστήματος των Ίνκα και της σύνδεσής του με τις πρωταρχικές δυνάμεις της φύσης: τα 7 «μάτια» ή πύλες της αντίληψης και οι 4 «ζώνες» της ζωντανής ενέργειας που συνθέτει το Poq’po, τη «φυσαλίδα» του προσωπικού ενεργειακού πεδίου του ανθρώπινου όντος.

               

4) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑ

Αναλυτική εξήγηση της προφητείας των Ίνκα, μέσα από το συγκεντρωμένο υλικό περισσότερων από 13 χρόνων έρευνας του Juan Nunez del Prado, ενός από τους τελευταίους δασκάλους του 4ου επιπέδου της παράδοσης των Q’ero και της παράδοσης των Waskar Inka της Κοιλάδας του Κούζκο. Εξήγηση του νοήματος που παρέχουν στην τρέχουσα οικονομική, οικολογική και πνευματική κατάσταση του εαυτού μας και του κόσμου.

 

5) ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

Αναλυτική εξήγηση του ανθρώπινου όντος σύμφωνα με την αντίληψη της διδασκαλίας των Ίνκα. Οι ποιότητες και οι δυνάμεις: MUNAY, YACHAY, LLANQAY, η Μυστική (Paña) και Μαγική (Lloqé) αντίληψη και πρακτική του Σαμανικού μονοπατιού.

              

6) Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑ: YANATIN / MASINTIN

Αναλυτική εξήγηση του Yanantin, που σημαίνει «Αρμονική σχέση ανάμεσα σε διαφορετικά πράγματα». Αναφέρεται στη μοναδική συμπληρωματική δομή, που αποτελεί τη βάση της δημιουργικής δύναμης της ΦΥΣΗΣ. Οι ανδρικές και γυναικείες μορφές, ενέργειες και ψυχολογικές δομές θεωρούνται συμπληρωματικές η μία ως προς την άλλη και παροχείς ζωής, ΠΟΤΕ αντίθετες. Θεωρούνται ότι αποτελούν κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

 

7) Η KARPAY ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ

Αναλυτική εξήγηση του όρου KARPAY που σημαίνει ΜΕΤΑΔΟΣΗ ή «ΑΡΔΕΥΣΗ». Είναι παρόμοιο με τη ΘΙΒΕΤΙΑΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ της «Ενδυνάμωσης» ή του Ινδουιστικού «Darshan». Είναι μια ενεργειακή μετάδοση που προσφέρεται από έναν Ιερέα των Άνδεων στον μαθητή, και ενεργοποιεί την ανάπτυξή του. Αναλυτική επεξήγηση της παραδοσιακής μύησης στον Πολιτισμό των Άνδεων και των ποικίλων τύπων των Ιερέων, συμπεριλαμβανομένων τον KAMASQA και τον KAWAQ. Η ονομασία KAWAQ αναφέρεται στον διορατικό άνθρωπο των Άνδεων που μπορεί να δει με όλα τα 7 «μάτια» του ενεργειακού σώματος.    

 

HANAQ PACHA: ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ή Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η σύνδεση με το άστρο που μας οδηγεί.

 

MESA

Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να δουλέψουν με το Μονοπάτι των Ίνκα για παροχή θεραπείας σε άλλους, η MESA είναι το βασικό μας εργαλείο. Ήδη τα μάτια της “φυσαλίδας” έχουν ανοίξει και συνδεθεί με το Teqse Apus και οι Khuyas έχουν συγκεντρωθεί και διατηρούν την ισχύ της σύνδεσης με τον καθένα. Τώρα διαθέτουμε αυτές τις Khuyas καθώς και όποια άλλα αντικείμενα δύναμης για να σχηματίσουμε τα θεμέλια της δικής μας MESA.

 

Οι 6 χρήσεις της Mesa

Η MESA είναι το “πακέτο δύναμης” ή ‘μπαταρία’ που χρησιμοποιείται από τους Paqo για να μεταδώσουν και/ή να μεταφέρουν ζωντανή ενέργεια. Η Mesa αντιπροσωπεύει την προσωπική μας δύναμη. Είναι γεμάτη με τις Khuyas ή μικρές πέτρες ή άλλα οργανικά αντικείμενα δύναμης που διατηρούν την ζωντανή ενέργεια της σύνδεσής μας με τα ιερά μέρη, της φυσικές οντότητες ή τους δασκάλους μας.

 

Αρχικά θα αναγνωρίσουμε και θα προσδιορίσουμε την προσωπική μας δύναμη και θα την εκφράσουμε στην ομάδα χρησιμοποιώντας RIMAY—τη δύναμη του αληθινού λόγου. Στη συνέχεια θα οργανώσουμε τη Mesa μας σύμφωνα με την προσωπική μας δύναμη και θα την κλείσουμε χρησιμοποιώντας τον τρόπο διπλώματος των Άνδεων.

 

Τώρα είμαστε έτοιμοι να μάθουμε τις 6 τελετουργικές & θεραπευτικές χρήσεις της MESA.

 

Η Mesa χρησιμοποιείται:

1)    για να ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ή ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ και μας συνδέει με τους τρεις κόσμους.

2)    για να μεταφέρει Sami όπως στην εφαρμογή της saminchaska

3)    για να ενισχύσει και να μοιράσει τη ζωντανή ενέργεια, chunpi chakuy

4)    για να μεταδώσει το KARPAY

5)    για να επικαλεστεί ζωντανές ενέργειες-προχωρημένη hoocha mikhuy

6)    για την εκτέλεση της τεχνικής της ανάκτησης ενέργειας για άλλους

 

CHUNPI CHAKUY

Θα μεταδώσουμε τις ζώνες δύναμης στους συνεργάτες μας, που θα βοηθήσουν να καθαριστεί και να ενισχυθεί η φυσαλίδα – πεδίο ενέργειας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ των ΤΕΣΣΑΡΩΝ WAYRAS

Θεωρητικές πληροφορίες από τους Q’ero σχετικά με τη γένεση των συλλογικών HOOCHAS

 

PAQARINA και ITU APU

Συνάντηση με την προσωπική Paqarina και τον προσωπικό Itu Apu (τα Πνεύματα προστασίας του τόπου γέννησης μας).

 

Ορολογία της Ενεργειακής Κοσμοθεωρίας των Ίνκα

 

Στην κοσμοθεωρία των Ίνκα ΔΕΝ υπάρχει θετική ή αρνητική ενέργεια.

 

·        Sami:  Η εκλεπτυσμένη, ζωτική ενέργεια του κόσμου και απαραίτητη τροφή για πνευματική ανάπτυξη. Το Sami σημαίνει επίσης «νέκταρ» στα Κέτσουα.

·         Hoocha:  Η «βαριά» ενέργεια που δημιουργείται μόνο από ανθρώπινα όντα. Δεν είναι αρνητική: είναι χρήσιμη όταν βρίσκεται στο σωστό σημείο.

         

Τα ονόματα Κέτσουα των 7 Θεμελιωδών Πρακτικών της Παράδοσης των Ίνκα που διδάσκονται στο σεμινάριο είναι:

 

·         Saminchakuy:  Το να λαμβάνεις εκλεπτυσμένη ενέργεια και να απελευθερώνεις βαριά ενέργεια

·         Saywachakuy: Το να δημιουργείς έναν πυλώνα ζωτικής ενέργειας

·         Hoocha Mikjuy:  Το να «τρως» και να «χωνεύεις» τη βαριά ενέργεια

·         Karpay Ayni:  Ανταλλαγή προσωπικής δύναμης

·         Yanachakuy:  Δαχτυλίδι δύναμης

·         Nawi Kachay:  Άνοιγμα των 7 «Ματιών»

·         Runa Mast'ay:  Δημιουργία και χρήση της συλλογικής φυσαλίδας , αντίληψη του προσωπικού ενεργειακού πεδίου μας.

·

Η Ενεργειακή διδασκαλία της αρχαίας παράδοσης των Ίνκα

στην πιο ολοκληρωμένη και αυθεντική της μορφή!

ΤΩΡΑ συμπυκνωμένη σε ένα εντατικό σεμινάριο

που εγγυάται να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο

αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα!

Στόχοι του Σεμιναρίου

 

Σύμφωνα με την προφητεία των Ίνκα, αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο από το 3ο στο 4ο επίπεδο. Αυτό το σεμινάριο παρέχει τη διδασκαλία και τις τελετουργικές διαδικασίες για την προετοιμασία και μετάβαση στο 4ο επίπεδο.

 

Στο 4ο επίπεδο, μας ενδιαφέρει η κινητοποίηση της προσωπικής δύναμης και όπως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια προς την κοινωνία.

 

Οι διδαχές του 4ου επιπέδου βασίζονται στην ΑΓΑΠΗ και όχι στο ΦΟΒΟ, στη μετατροπή της Σύγκρουσης σε Αρμονία, στη συμφιλίωση με τη σκιά σας και στην αντιστροφή της ψυχολογίας του θύματος με εκείνην του κυρίαρχου εαυτού και της προσωπικής ευθύνης απέναντι στα πράγματα.

 

Οι πρακτικές του 4ου επιπέδου ενεργοποιούν τις διαδικασίες ωρίμανσης που αυξάνουν την προσωπική κυριαρχία, την αρμονία ανάμεσα στο εσωτερικό μας αρσενικό και θηλυκό, την εμπιστοσύνη στην εσωτερική μας γνώση, την άμεση αντίληψη των ενεργειών του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και να κατευθύνουμε το προσωπικό μας ενεργειακό πεδίο, την επικοινωνία με τη Φύση και πρόσβαση ώστε να συνδεθούμε εσωτερικά με την απεριόριστη ενέργεια που παρέχει η Φύση, για να ανανεώσουμε το προσωπικό ενεργειακό πεδίο μας.

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δικό σας όφελος, καθώς και για να βοηθήσετε άλλους. Το σεμινάριο περιέχει στοιχεία προσωπικής ανάπτυξης όπως και ενεργειακές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικό επίπεδο, και να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

 

Το εντατικό αυτό σεμινάριο περιλαμβάνει την αυθεντική διδασκαλία των Άνδεων έτσι όπως την έχει αφομοιώσει, προσαρμόσει και διδάσκει παγκοσμίως η Elizabeth Jenkins. Επιπλέον, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής και θα προετοιμάσει τους μαθητές για το καλοκαίρι, όπου η Elizabeth μαζί με τους 2 σημαντικότερους και πρεσβύτεροι ιερείς της φυλής Q’ero του Περού, τον Don Humberto Soncco Q’espi και την Dona Bernardina Apaza Flores, το ιερό θεραπευτικό ζευγάρι του 4ου επιπέδου, θα διδάξουν το πιο προχωρημένο επίπεδο της διδασκαλίας των Ίνκα. 

 

Δομή του Σεμιναρίου

                                     

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση και βιωματικές πρακτικές, ώστε οι συμμετέχοντες να βιώσουν, να εξασκήσουν και να εμπεδώσουν το διδακτικό υλικό.

 

Το βιβλίο της Elizabeth Jenkins, μεταφρασμένο στα ελληνικά από την Όλγα Κοσμίδου το 2009, θα είναι διαθέσιμο και θα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ του πριν το μάθημα για όσους συμμετέχουν. Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 25 Ευρώ.

 

Ημερομηνίες & ώρες

 

21 Ιουνίου Παρασκευή 16.00 – 21.00

22 Ιουνίου Σάββατο 10.00 – 20.00

23 Ιουνίου Κυριακή 10.00 – 20.00

(Η διάρκεια του σεμιναρίου θα εξαρτηθεί από των αριθμό συμμετεχόντων)

 

 

Επίσημο Site του Wiraqocha Foundation

http://www.inka-online.com/index.html

 

Το Βιβλίο της Elizabeth «The Return Of The Inka» στο Amazon

https://www.amazon.com/RETURN-INKA-Journey-Initiation-Prophecies/dp/0976238780

 

Η Ελληνική Μετάφραση του Βιβλίου της Elizabeth «Η Επιστροφή του Ίνκα» στο Facebook

http://www.facebook.com/group.php?gid=113261285958

 

Επίσημο Site του Ιταλικού Wiraqocha Foundation

https://digilander.libero.it/inkaspirit/