ένα πλήρες σύστημα ενεργειακής ιατρικής

2013-12-22 19:18
 

 

Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη

 των Ίνκα &Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία 

ένα πλήρες σύστημα ενεργειακής ιατρικής

Η παράδοση των Ίνκα, έτσι όπως έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη από την φυλή των Q’ero των Άνδεων του Περού, παρέχει ένα πλήρες σύστημα ενεργειακής ιατρικής, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο –και ίσως να είναι πλέον απαραίτητο - τόσο για τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας όσο και για όλους όσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και υγιή τρόπο ύπαρξης σε αυτή τη μεταβατική εποχή. 

Εισαγωγή

 

Ο Don Juan Nuez del Prado και ο Don Américo ήταν οι μόνοι μαθητές μη ινδιάνικης καταγωγής, που για πολλά χρόνια μαθήτευσαν με τον Don Benito Qoriwaman

Ο Don Benito Qoriwaman ήταν ένας από τους πιο ξακουστούς και σεβαστούς θεραπευτές όλων των εποχών από την κοιλάδα του Κούσκο στο Περού. Ο Don Benito ήταν πρώτης γενιάς μαθητής του μεγάλου Don Manuel Pinta, ιερέα των Άνδεων, που η δύναμή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ένα βουνό στην κοιλάδα του Κούσκο πήρε το όνομά του. Ο Don Benito θεράπευσε χιλιάδες ανθρώπους από το Κούσκο και τις γύρω περιοχές, θεραπεύοντας ακόμα κι όταν πλησίαζε τα 90 του χρόνια. Πέθανε το 1987,  αφού μετέφερε πλήρως την παράδοση της γενεαλογίας του Waskar Ίνκα, του τελευταίου βασιλιά των Ίνκας, στους 2 κοντινότερους του μαθητές, τον Don Juan και τον Don Américo.

Στο νεκροκρέβατό του, ο Don Benito αποκάλυψε ότι δίδαξε στον Juan και στον Américo ένα διαφορετικό μονοπάτι της παράδοσης. Ενώ ο Juan  διδάχθηκε το δεξί μονοπάτι (το μυστικιστικό μονοπάτι που εστιάζεται στη δομή και τη λογική, που επίσης ονομάζεται αρσενικό, την εξημερωμένη πλευρά ή την πλευρά του ‘σκύλου’ ), o Don Benito δίδαξε στον Américo την αριστερή πλευρά του μονοπατιού (την μαγική, θηλυκή και αδάμαστη πλευρά, που επίσης είναι γνωστή ως η πλευρά του ‘λύκου’), το μονοπάτι του να μάθει κανείς και να δουλεύει με την “άγρια” και αδάμαστη ενέργεια που ονομάζεται ‘Salka’.

Πλέον ο Juan θεωρείται ως ο πιο καταξιωμένος παγκοσμίως δάσκαλος του δεξιού μονοπατιού, ένας απ’ τους σημαντικότερους εν ζωή πνευματικούς δασκάλους όλης της Νότιας Αμερικής και συγκαταλέγεται ως ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς φύλακες της αρχαίας σοφίας των πνευματικών παραδόσεων των πολιτισμών των Άνδεων. Μελετάει και εξασκεί την παράδοση των Q’ero για παραπάνω από 40 χρόνια.

Η δεξιά και η αριστερή πλευρά του μονοπατιού των Άνδεων

Η πνευματική παράδοση των Άνδεων περιέχει ένα εκλεπτυσμένο ανθρωπολογικό και κοσμολογικό σύστημα θεώρησης. Ξεχωρίζει 2 πλευρές του ανθρώπινου όντος, όπως και 2 πλευρές του πνευματικού μονοπατιού.

Η Δεξιά πλευρά, που ονομάζεται “pana”, διαχειρίζεται τις δραστηριότητές μας στην καθημερινή, σφαίρα της ζωής, με άλλα λόγια, την πτυχή της πραγματικότητας μας που δημιουργείται από την κοινωνία μας. Χρησιμοποιούμε λοιπόν τις ικανότητες της δεξιάς μας πλευράς, όταν δουλεύουμε, πηγαίνουμε για ψώνια, παρακολουθούμε τηλεόραση και ούτω καθεξής.

Όσον αφορά στο μονοπάτι του Paqo, η δεξιά πλευρά αντιπροσωπεύει την αρσενική πλευρά του μονοπατιού. Είναι η αντικειμενική, δομημένη, τακτική, πειθαρχημένη, λογική πλευρά και εποπτεύει την οργανωμένη μύηση και τα τελετουργικά. Χαρακτηρίζεται από τη μυστικιστική γνώση και είναι γνωστή ως “το μονοπάτι για να φθάσεις τον Θεό”.

Η Αριστερή πλευρά, που ονομάζεται “lloqe”, διαχειρίζεται τη σύνδεσή μας με το απέραντο, ανείπωτο μυστήριο που είναι το Σύμπαν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να περιγράψει αυτό το τμήμα του Σύμπαντος, γιατί αυτό είναι ακριβώς η πτυχή της πραγματικότητας που υπάρχει πέρα ​​από όλα τα λόγια που έχουμε για να το περιγράψουμε και πέρα ​​όλες τις έννοιες που έχουμε για να κατανοήσουμε.

Όσον αφορά στο μονοπάτι του Paqo, η αριστερή πλευρά αντιπροσωπεύει την θηλυκή πλευρά του μονοπατιού. Κάθε είδους θεραπείας ή γιατρειάς, και η πρακτική εφαρμογή της μαγικής ή της πνευματικής γνώσης και δύναμης στον φυσικό κόσμο είναι δώρα της αριστερής πλευράς. Χαρακτηρίζεται από τη διαίσθηση, το χάος, τη δημιουργία, τη σεξουαλικότητα, τον έρωτα, τον αυθορμητισμό.

Όλοι μας έχουμε εν δυνάμει τις δεξιότητες και τα χαρίσματα που είναι διαθέσιμα και στις δύο πλευρές, ανεξάρτητα απ’ το αν θα τα αναπτύξουμε, διότι είναι μέρος της κληρονομιάς μας ως ανθρώπινα όντα. Η Pana και η lloqe είναι αντίθετες και συμπληρωματικές πλευρές της ύπαρξής μας: Δεν είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα, αλλά αποτελούν καθοριστικές και αμοιβαίες πτυχές ενός ενιαίου συνόλου (του εαυτού μας).  Η διάκριση μεταξύ τους και η ανάπτυξη τους θα μας οδηγήσει στην εναρμόνιση και αλληλοσυμπλήρωση των αντιθέτων μέσα μας.  Μπορούμε να αντιπαραθέσουμε την αντίστοιχη διδασκαλία στην Ανατολή: Το ταοϊστικό σύμβολο του Γιν – Γιανγκ, που περιέχει μικρούς κύκλους με το αντίθετο χρώμα, μεταφέροντας έτσι την έννοια ότι η κάθε πλευρά περιέχει ένα μικρό σπόρο της αντίθετής της.

Η πρώτη αρχή είναι να έχουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ της Pana και της lloqe, μεταξύ της ικανότητά μας να εργαστούμε στον καθημερινό κόσμο και την ικανότητά μας να συνδεθούμε με το μεγάλο, ανέκφραστο μυστήριο που είναι το Σύμπαν. Η δεύτερη αρχή είναι να φέρουμε τις δύο αυτές πτυχές του εαυτού μας σε Yanantin, μια κατάσταση αρμονίας μεταξύ τους. Όταν τα συμπληρωματικά αντίθετα έρχονται σε Yanantin, τότε προκύπτει κάτι που είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των δύο. Αυτό το κάτι αναγνωρίζεται στις Άνδεις ως μια καινούργια ζωτική δύναμη, και είναι παραπάνω από τις συμπληρωματικές ενέργειες από τις οποίες προκύπτει.

 

Μάθετε να αντιλαμβάνεστε και να κατευθύνετε τη ζωντανή ενέργεια με τέτοιον τρόπο

ώστε να δημιουργείτε ευεξία, υγεία, αρμονία και ευτυχία μέσα σας,

στις σχέσεις σας, στην οικογένειά σας, στις κοινότητές σας καθώς και στο πώς επικοινωνείτε με τη Φύση.

Περιεχόμενα

 

Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα &

Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία

3ο Επίπεδο  

 

Lloque, η αριστερή πλευρά, είναι το μέρος που δουλεύετε με τις μαγικές δυνάμεις της δικής σας διαίσθησης, δημιουργικότητας και πρόθεσης. Θα δουλέψετε επίσης με την προσωπική σας δύναμη και θα συναντήσετε τους προσωπικούς πνευματικούς σας βοηθούς στα 8 διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας

   Οι βοηθοί σας, σας συνδέουν με τη δύναμη της συνειδητότητας σε καθ’ ένα από τα 8 επίπεδα. Ο κάθε βοηθός διευκολύνει την έκφραση μέσω του

v   να «βλέπεις» (την ενέργεια),

v   να «τραγουδάς»  (έκφραση μέσω του ήχου), 

v   να «αισθάνεσαι» (να συνδέεσαι με την καρδιά), 

v   να «χορεύεις» (στοργή)  και τέλος με το

v   «φύτεμα του σπόρου των Ίνκας», διευκολύνοντας έτσι την βαθιά σύνδεση της ενέργειας σας με τη δύναμη της Γης.

   Γνωρίζοντας και καλλιεργώντας την εσωτερική σας δύναμη, μπορείτε να ανυψώσετε τη συνείδησή σας, ν’ αφυπνίσετε το ανώτερο δυναμικό σας κάνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην φώτιση.

 

Σ’ αυτό το επίπεδο θα γνωρίσετε τις τεχνικές του Juan που έμαθε από τον δάσκαλό του Don Melchor Deza, ο οποίος έχει δουλέψει με τα διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας μέσω των Ňawis και των Chumpis, δηλαδή των ενεργειακών ματιών και ζωνών.

   Οι περιγραφές των επιπέδων της συνειδητότητας των Ίνκας είναι στενά συνδεδεμένες με τη γεωγραφική συνειδητότητα, και τη σύνδεση της ενέργειάς σας με τα Apus, τις αρσενικές πνευματικές ενέργειες και  τους φύλακες των βουνών, και με τις Ňustas, τις θηλυκές πνευματικές ενέργειες που ζουν στα νερά, στις λίμνες, στα ποτάμια και στις θάλασσες.

   Ο Juan θα χαρτογραφήσει τις συνδέσεις μεταξύ του μοντέλου των επιπέδων συνειδητότητας των  Ίνκας, με τις αντιλήψεις και τη γνώση των αρχαίων Ελλήνων, την θεωρία της εξατομίκευσης του Jung, και με το όραμά του για τη θρησκεία και τη συνειδητότητα. Αυτό θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε τη σοφία της διδασκαλίας των Ίνκας μέσα στο πλαίσιο της Δυτικής κουλτούρας. Μέσα από ασκήσεις θα μάθετε να δουλεύετε με την Pachamama, τη μητέρα Γη, αναπτύσσοντας  τη δική σας δύναμη να διαμορφώσετε  έναν  ισχυρό εαυτό, εκλεπτύνοντας την ενεργειακή σας φυσαλίδα και ενσωματώνοντας εσωτερικά τις δυνάμεις σας ούτως ώστε να κάνετε την ενεργειακή σας δύναμη ακόμη πιο ισχυρή.

   Τέλος, μπορείτε να μάθετε να συνδέεστε επικαλώντας τη μεγαλύτερη δύναμη που η Pachamama  μπορεί να σας δώσει -σύμφωνα με τη δική σας ικανότητα σε εκείνη την στιγμή. Τότε θα μπορέσετε να καλέσετε την  Amaru, την Ανδινή παραλλαγή της  ενέργειας που οι γιόγκι αποκαλούν Κουνταλίνι.

 

Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα &

Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία

4ο Επίπεδο 

 

Σε αυτό το επίπεδο θα μάθουμε να σκεφτόμαστε ως πρόσωπα  «4ου επιπέδου». Ο Juan θα δώσει μια σύντομη ιστορία του πολιτισμού των Άνδεων από 5300 π.Χ. ως την ανάκαμψη  της  Πνευματικής Τέχνης των Ίνκας στη σύγχρονη εποχή.

   Θα μάθετε για το Pata Qanchis Nan, ή τα 7 βήματα της συνειδητότητας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη mesa σας, ή το ιερό πακέτο με πέτρες, για να εκτελέσετε το Apukuna, ενεργοποιώντας τα ενεργειακά κέντρα του σώματος, και το Pichaya, να καθαρίσετε δηλαδή βαριές ενέργειες.

   Θα εξερευνήσετε την κοσμική επανάσταση: από τη Γη στο Ηλιακό σύστημα, στο γαλαξία, στην οικογένεια και τελικά πίσω στο σύμπαν.

   Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πρέπει επίσης να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την Willka, την ανώτερή σας  δύναμη της  συνειδητότητας, για να ενισχύσετε την αντίληψή σας. Θα εκτελέσουμε την τελετή Muju - Qaway Willka προκειμένου να αντιληφθούμε την επέκταση του συλλογικού συστήματος.

   Στο τέλος, ο Juan θα συγκρίνει την άποψη της αστρονομίας για τον γαλαξία και τους 6 βραχίονες του, με το Ανδινό Tawantin του Soqtatin.  Η δομή αυτής της Yantra  παρουσιάζει  το γαλαξία στο κέντρο, με τα 6 χέρια-σπείρες του να χορεύουν προς τα έξω.

 

 

 

 

Στόχοι του Σεμιναρίου Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα &

Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία

 

Σύμφωνα με την προφητεία των Ίνκα, αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο από το 3ο στο 4ο επίπεδο. Αυτό το σεμινάριο παρέχει τη διδασκαλία και τις τελετουργικές διαδικασίες για τη μετάβαση στο 4ο επίπεδο. Έτσι θα προσφέρει ένα συνδυασμό θεωρητικών και βιωματικών πρακτικών, οι οποίες έχουν ληφθεί απευθείας από το 4ο επίπεδο της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ των ΙΝΚΑ, και θα οδηγήσουν στο τελετουργικό πέρασμα στο 4ο επίπεδο.

Στο 4ο επίπεδο, μάς ενδιαφέρει η κινητοποίηση της προσωπικής δύναμης και όπως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια προς την κοινωνία. Οι διδαχές του 4ου επιπέδου βασίζονται στην ΑΓΑΠΗ και όχι στο ΦΟΒΟ, στη μετατροπή της Σύγκρουσης σε Αρμονία, στη συμφιλίωση με τη σκιά σας και στην αντιστροφή της ψυχολογίας του θύματος με εκείνη του κυρίαρχου εαυτού και της προσωπικής ευθύνης απέναντι στα πράγματα.

Οι πρακτικές του 4ου επιπέδου ενεργοποιούν τις διαδικασίες ωρίμανσης που αυξάνουν την προσωπική κυριαρχία, την αρμονία ανάμεσα στο εσωτερικό μας αρσενικό και θηλυκό, την εμπιστοσύνη στην εσωτερική μας γνώση, την άμεση αντίληψη των ενεργειών του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και να κατευθύνουμε το προσωπικό μας ενεργειακό πεδίο, την επικοινωνία με τη Φύση και πρόσβαση ώστε να συνδεθούμε εσωτερικά με την απεριόριστη ενέργεια που παρέχει η Φύση, για να ανανεώσουμε το προσωπικό ενεργειακό πεδίο μας.

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δικό σας όφελος, καθώς και για να βοηθήσετε άλλους. Το εντατικό αυτό σεμινάριο περιλαμβάνει τα προχωρημένα επίπεδα της αυθεντικής διδασκαλίας των Άνδεων έτσι όπως την έχει αφομοιώσει, προσαρμόσει και διδάσκει παγκοσμίως ο Don Juan Núňez del Prado, δάσκαλος της Elizabeth Jenkins.

 

 

 

 

Η Παραδοσιακή Ενεργειακή Ιατρική των Ίνκα, η Θεωρία Εξατομίκευσης του Jung και η Αρχαία Ελληνική Γνώση

 

Ο Juan θα παρουσιάσει την αρχαία διδασκαλία της Ενεργειακής Ιατρικής των Ίνκα και θα την συγκρίνει με τα σύγχρονα θεωρητικά ψυχολογικά μοντέλα, πιο συγκεκριμένα με τη θεωρία Εξατομίκευσης του Jung. Επίσης θα εξερευνήσει τη συγγένεια της με τη δική μας αρχαία ελληνική παράδοση. Επιπλέον θα διδαχτούν περισσότερες τεχνικές και τρόποι εφαρμογής της πολύτιμης παραδοσιακής γνώσης των Ίνκα στη σημερινή εποχή. 

     Το σεμινάριο αυτό βασίζεται στο 3ο επίπεδο της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας, με περισσότερη θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση. Συστείνεται -χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, η παρακολούθηση των τριών πρώτων επιπέδων της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας.

 

Το Μονοπάτι της Υπέρβασης

 

Μπορεί η Ενέργεια, η Αντίληψη, ο Χρόνος και ο Ονειρικός Χρόνος να είναι Εναύσματα για Αλλαγή και Μεταμόρφωση; Τι είναι η διευρυμένη συνειδητότητα και πώς μπορούμε να την πετύχουμε; Πώς μπορούμε να ζούμε συνειδητά στη νέα χιλιετία; Σε αυτό το νέο και ισχυρό σεμινάριο, ο Juan θα διερευνήσει τη χρήση και τη σημασία της ενέργειας όσον αφορά εμάς προσωπικά, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις μας και τη σύνδεση με την Πηγή. Επίσης, θα μιλήσουμε για τις Προφητείες των Ίνκας και την Σημασία τους για μας σήμερα.

Στο 1ο Μέρος: «η  Ζωντανή Ενέργεια και Εσύ», ο Juan εξετάζει την έννοια των Άνδεων για τη ζωντανή  ενέργεια και την έννοια των apus και του Ayni. Η ομάδα θα εργαστεί με την ενέργεια του ανέμου, του ήλιου και του νερού και θα μάθουμε πώς να τη χρησιμοποιούμε για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, την επέκταση της συνείδησης και του δυναμικού, για να μείνουμε συνδεδεμένοι με την Πηγή. Ο Juan θ’ αναφερθεί τότε στη σχέση της ζωντανής  ενέργειας με τη συνειδητότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση των προσωπικών μας μοτίβων συμπεριφοράς και αποτυπωμάτων (πολλά από τα οποία έχουν εμποδίσει την πρόοδό μας για χρόνια). Τον τρόπο αλλαγής τους έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα πιο ολιστικό τρόπο ζωής, την επανασύνδεση και εναρμόνιση του εαυτού μας με το παρελθόν και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Πολλές ασκήσεις, που περιλαμβάνουν οραματισμό, θα βοηθήσουν έτσι ώστε αυτή η εργασία να έχει προσωπικό νόημα για κάθε συμμετέχοντα.

Στο 2ο Μέρος, ο Juan δουλεύει με «τα 3 επίπεδα της συνειδητότητας  του Carl Jung» για να βοηθήσει την ομάδα με τη λήψη μιας βαθιάς προσωπικής ματιάς στην ατομική ταυτότητα, τους φόβους και τα μπλοκαρίσματα στη δημιουργική έκφραση, και στην εξερεύνηση  της προσωπικής δύναμης και του δυναμικού μας. Μια δυνατή άσκηση, όπου θα επικαλεστούμε την ενέργεια της λίμνης Wakarpay του Huascar Inka, που θα μας βοηθήσει να κοιτάξουμε στο παρελθόν, συγχωρώντας τον εαυτό μας και τους άλλους και ξεκινώντας τη διαδικασία επούλωσης.

Στο 3ο Μέρος: «Ενέργεια στις Σχέσεις και στις Αδιανόητες Σχέσεις», τελειώνει με ένα Kutichi, το "καθάρισμα του σπιτιού" των Άνδεων, ένα τελετουργικό που ασκείται μία φορά το χρόνο, τον Αύγουστο, και περιλαμβάνει την κοπή όλων των ενεργειακών νημάτων από τις φυσαλίδες μας και την επανασύνδεση μόνο με αυτά τα νήματα που καλωσορίζουμε .

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έρθουν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο  μιας ισχυρής και μεταμορφωτικής εμπειρίας που θα θέσει τα θεμέλια για τη σημαντική προσωπική και συλλογική δουλειά που μας περιμένει μέσα στη νέα χιλιετία.

     Συστείνεται -χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, η παρακολούθηση τουλάχιστο του 1ου επιπέδου της Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης των Ίνκα & Σύγχρονης Ενεργειακής Ψυχολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

Οι Δάσκαλοι

 

Don Juan Núňez del Prado

Ο Juan Núňez del Prado, είναι παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος, Ανδινός ιερέας 4ου επιπέδου, πνευματικός δάσκαλος και μύστης, ο οποίος εξασκεί και διδάσκει την πνευματική παράδοση των Άνδεων για περισσότερο από 40 χρόνια.

Ο Juan είναι επίτιμος καθηγητής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του San Antonio Abad στο Cuzco του Περού, και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth στο Richmond της Virginia. Έχει κάνει διαλέξεις στο Κολέγιο Randolph Macon στο Ashland της Virginia καθώς και στο Πανεπιστήμιο George Washington στη Washington, D.C. Είναι ο πιο διακεκριμένος ειδικός του κόσμου στην Πνευματική Παράδοση των Άνδεων και των Ινδιάνων Q’ero του Περού και ειδικός στη Γιουνγκιανή ψυχολογία. Έχει διεξάγει πλήθος ομιλιών και σεμιναρίων για την Παράδοση των Άνδεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Το 1955, όταν ο  Juan ήταν μόλις 10 ετών, ο πατέρας του, Οscar Núňez del Prado, ανθρωπολόγος, ήταν ένας από τους αρχηγούς μιας εξερευνητικής αποστολής η οποία ανακάλυψε την ύπαρξη μιας ομάδας Ινδιάνων Qero στα υψίπεδα των Άνδεων. Οι Qero θεωρούνται ως οι άμεσοι απόγονοι των Ίνκας, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να διατηρούν και να εξασκούν την αυθεντική πνευματική παράδοση των Ίνκας. Η μεγαλειώδης αυτή επιτυχία επηρέασε τον Juan βαθύτατα, και τον οδήγησε στο να σπουδάσει και ο ίδιος ανθρωπολογία, όπως και οι δύο του γονείς.

Εκείνη την εποχή, ως παιδί, ο Juan γνώρισε και επηρεάστηκε από τους πρεσβύτερους ιερείς και Ρaqos Qeros. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του γνώρισε δύο Ανδινούς Δασκάλους 4ου επιπέδου, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Don Benito Qoriwaman. Μαθήτευσε πλάι του για 10 χρόνια πριν λάβει τη Μεγάλη Μύηση Hatun Karpay το 1988, η οποία αποτελεί το 4ο επίπεδο αυτής της παράδοσης της γενεαλογίας του Waskar Inka.

Επιπλέον, ο Juan μαθήτευσε στη Βουδιστική παράδοση και το 1993 έλαβε τη Βουδιστική του μύηση από τον Lopon Lama Chechoo Rinpoche.

O Don Juan τώρα αφιερώνει το χρόνο του στο να διδάσκει διεθνώς την μεγάλη παράδοση των Ίνκα. Μοιράζεται με το κοινό του την πνευματική τέχνη καθώς και την πρακτική της εξάσκηση. Συχνά διεξάγει ομιλίες, σεμινάρια και συνέδρια και ηγείται ετησίων συναντήσεων Paqos.  Όντας ανθρωπολόγος και αυτόχθων του Κούσκο, ο Juan είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος και μία ζωντανή γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών. Είναι ένας από τους ελάχιστους φύλακες της αρχαίας σοφίας από τους ανέπαφους πολιτισμούς των Άνδεων και συλλέγει εδώ και 23 χρόνια τις προφητείες των Ίνκας. Το πάθος του είναι η εκπλήρωση της Ανδινής Προφητείας που περιγράφει τους ανθρώπους  να ζουν ζωές πιο ενδυναμωμένες, να διαθέτουν εντός τους μεγαλύτερη αρμονία και να αντιλαμβάνονται τη φύση ως την απεικόνιση του Θείου στο φυσικό επίπεδο.

 

Iván Núňez del Prado

O Iván είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος με ειδίκευση σε βιομηχανικές εφαρμογές και ένας  Ανδινός δάσκαλος 4ου επιπέδου ή αλλιώς ένας Kuraq Akullaq.

     Ο Iván γεννήθηκε το 1972 και βαπτίστηκε καθολικός το 1977. Όπως  συνέβη με τον πατέρα του Juan και με τον πατέρα του πατέρα του, ο Iván δέχθηκε από νωρίς το κάλεσμα προς τις ενέργειες και την κοσμολογία των Άνδεων. Το 1979, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, έλαβε την πρώτη του μύηση από τον Don Benito Qoriwaman, στον ιερό τόπο  του Qoylloriti  πάνω στα βουνά κοντά στο Cusco.

     Το 1993 ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της Βιομηχανικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cusco. Τη χρονιά αυτή ο πατέρας του τον μύησε στο 4ο επίπεδο της παράδοσης των Ίνκας, με το Hatun Karpay Phana, τη Μεγάλη Μύηση.

     Επίσης εκείνη την περίοδο διοργάνωσε μία συνάντηση δασκάλων από το Θιβέτ και τις Άνδεις. Ο Don Mariano Apaza και ο βοηθός του Juan Ordonez – και οι δύο με καταγωγή από τη γενεαλογία των Inkari – συναντήθηκαν με τους Θιβετιανούς Lopon Lama Chechoo Rinpoche και τον βοηθό του Kalsa Lama. Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε την απαρχή του έργου του Iván πάνω στο 4ο επίπεδο, και έκτοτε οι βασικοί του δάσκαλοι υπήρξαν ο Don Mariano Apaza και ο Lopon Chechoo Rinpoche. Μαθητεύοντας στην παράδοση των Ίνκα παράλληλα με τη Βουδιστική παράδοση του Θιβέτ του έχει προσφέρει μία ισχυρή βάση για την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη.

     Ο Iván έχει επίσης μελετήσει το Σουφισμό, έχει υπάρξει μέλος του Καθολικού Κινήματος της Πεντηκοστής και έχει συμμετάσχει σε ομάδες Πρεσβυτεριανής Πεντηκοστής του Cusco. Θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό, Βουδιστή και Paqo, το οποίο δεν είναι καθόλου αντιφατικό για την κοσμοθεώρηση των Άνδεων που είναι ανοιχτή στη μάθηση από όλες τις παραδόσεις.

     Ο Iván πρόσφατα διοργάνωσε το Ayni Summit, τη συνάντηση κορυφής όλων των Paqos που έλαβε χώρα το 2012 στη γενέθλια πόλη του, το Cusco. Αφού προσέφερε πολλές μυήσεις μαζί με μεγάλους δασκάλους, τώρα διδάσκει την παράδοση των Άνδεων σε ομάδες Αμερικανών και Ευρωπαίων που ενδιαφέρονται για την αρχαία γνώση των Ίνκας.

 

Συνδέσεις στο Διαδίκτυο


Βιντεοσκοπημένη ομιλία στο C. G. Jung Institute της Ζυρίχης:

Η Παράδοση των Άνδεων και η διαδικασία της Εξατομίκευσης (2011)

http://www.youtube.com/watch?v=_o_fdeLDtTQ

 

Βιντεοσκοπημένη συνέντευξη: Η Παράδοση των Άνδεων (2012)

http://www.youtube.com/watch?v=mAaepaeiqIU

 

Επίσημο Site του Wiraqocha Foundation

http://www.inka-online.com/index.html