ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ 

                ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ πατήστε εδώ                

 

  

Ανακαλύψτε μέσα στον εαυτό σας πώς να ζήσετε, να αναπτυχτείτε και να είστε ευτυχισμένοι.

  θέλετε να…

·         Ξυπνήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας?

 

          Να ζείτε στο έδω και τώρα και στην παρούσα στιγμή? 

 

·         Να συμφιλιωθείτε  με το παρελθόν σας?

 

·         Θέλετε να έχετε μιά ζωή γεμάτη πληρότητα?

 

·         Να ανακαλύψετε την πραγματική ικανοποίηση και ευτυχία?

 

Η πραγματική δύναμη αυτού του ταξιδιού είναι ότι σας δίνει  τα  εργαλεία, για να ξεμπλοκάρετε κάθε σωματικό  ή  συναισθηματικό μπλοκάρισμα και να ανακαλύψετε  το τεράστιο εσωτερικό δυναμικό σας.

 Στον πυρήνα του ταξιδιού είναι  η ιδέα ότι τα σώματά μας μπορούν να συγκρατήσουν και να  αποθηκεύσουν παλιά  συναισθήματα,  που δεν ήμασταν σε θέση να τα εκφράσουμε πλήρως , όταν αυτά είχαν εκδηλωθεί αρχικά. Αυτά τα  ανέκφραστα συναισθήματα  μπορούν να προκαλέσουν μπλοκάρισμα στο σώμα μας  εμποδίζοντας  τον αληθινό εαυτό μας να εκφραστεί συναισθηματικά ή σωματικά. Κάνοντας το ταξίδι θα έχετε  άμεση πρόσβαση στην εκκαθάριση αυτών των μπλοκαρισμάτων ,αφήνοντας σας  ελεύθερο  και ολοκληρωμένο για να βιώσετε  την πραγματική δύναμη στο εσωτερικό σας….

 

 

Μια σύγχρονη μεθοδολογία αυτοανακάλυψης και Ψυχοσωματικής Θεραπείας

Τι είναι το Ταξίδι Ίασης;

Το Ταξίδι Ίασης είναι μια Ψυχοσωματική Θεραπευτική Τεχνική.

Όπως προκύπτει από την ίδια τη λέξη, η"ψυχοσωματική" ιατρική ασχολείται με τη θεραπεία των νόσων και δυσλειτουργιών του σώματος, των οποίων η βαθύτερη αιτία έγκειται στην ψυχή ή στο πνεύμα.

Το Ταξίδι της Ίασης αποτελεί μια πολύ δυνατή και αποτελεσματική διαδικασία που καθιστά εφικτή την αποκάλυψη του πιο βαθέος ψυχικού μας πόνου, που κρύβεται πίσω από τα σωματικά μας συμπτώματα, καθώς και του τρόπου να πετύχουμε την ίαση.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η εμπειρία του υπερ-συνείδητου, της ανακάλυψης του ποιοι είμαστε στα έγκατα της ύπαρξής μας, πέρα του επιπέδου του "Εγώ" και του χαρακτήρα.

 

 

Αρχές της σύγχρονης ψυχοσωματικής και ενεργειακής θεραπευτικής στις οποίες βασίζεται το Ταξίδι Ίασης

Τα τελευταία χρόνια έγιναν μερικές ανακαλύψεις που αφορούν στη σχέση νου-σώματος. Η προκειμένη διαδικασία ίασης βασίζεται στις ανακαλύψεις αυτές. Μεταξύ άλλων:

-        Η διαδικασία διαδραματίζεται κυρίως στη φαντασία μας. Το μυαλό μας και η συνείδησή μας δεν ξεχωρίζουν αν ζήσαμε μια εμπειρία στην πραγματικότητα ή μόνο στη φαντασία μας. Αυτό μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας για να επιφέρουμε αλλαγές βαθιά μέσα μας και να αλλάξουμε έτσι τη δική μας πραγματικότητα.

-        Όλα προέρχονται και διαπερνώνται από τη συνείδηση. Γι' αυτό, η ίαση γίνεται στην πηγή της δικής μας συνείδησής.

-        Συναισθηματικά έντονα περιστατικά ή με βαθυσήμαντες επιπτώσεις, τα οποία δεν έχουμε επεξεργαστεί, αποθηκεύονται στα κύτταρά μας. Εκεί προκαλούν διαταραχές στη λειτουργία τους, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα σωματικές δυσλειτουργίες. Όταν έρθουμε σε επαφή με τα ανεπεξέργαστα, απωθημένα συναισθήματα και τελικά τα επεξεργαστούμε, τότε απελευθερωνόμαστε από τις συναισθηματικές "αποσκευές" του παρελθόντος.

-        Συμβάντα με σημαντικές επιπτώσεις για τη ζωή μας δημιούργησαν ασυνείδητα περιοριστικές πεποιθήσεις, που μας αποτρέπουν ακόμα και τώρα από το να ζούμε τη ζωή μας ελεύθεροι. Θα μετατρέψουμε αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις, μέσα στο ασυνείδητό μας, σε υγιείς και δυναμωτικές πεποιθήσεις.

-        Δίνοντας φωνή στο πληγωμένο μας συνειδητό και αφήνοντάς το να μιλήσει, φτάνουμε στα πιο βαθιά επίπεδα των συσσωρευμένων μας συναισθημάτων και μπορούμε να αφήσουμε τα φράγματα που δημιουργήσαμε.

-        Η συνείδηση του ανθρώπου αποτελείται από τρεις παράγοντες: το συνειδητό, το ασυνείδητο και το υπερ-συνείδητο. Στο τελευταίο συναντάμε την πιο βαθιά μας πραγματική φύση, όπου όλα είναι ΕΝΑ και εκεί κρύβεται τεράστια σοφία και ενέργεια. Αποκαθιστώντας την επαφή με αυτό το πεδίο της συνείδησης επαναφέρουμε την πρωτόγονη ενέργεια και το σώμα ξαναβρίσκει την αρχική του ενεργητική δόνηση.

Στο πεδίο της ανώτερης συνείδησης λειτουργεί μια "ανώτερη" αντίληψη της αιτίας που μας συνέβησαν αυτά τα περιστατικά, καθώς και το τι ήθελε η ψυχή μας να μάθει από αυτά. Αυτή μας οδηγεί σε κατανόηση, συμπόνια και συγχώρεση των αναμεμειγμένων προσώπων, αναιρώντας το αρνητικό φορτίο. Έτσι απενεργοποιείται και το "κουμπί" που μας προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις.

Το υπερ-συνείδητο είναι ένα πεδίο εκτός χρόνου όπου μπορούμε να φυτέψουμε στον μελλοντικό μας εαυτό τις νέες μας αντιλήψεις και πεποιθήσεις και να τις εγκαθιδρύσουμε.

 

Πώς γίνεται το Ταξίδι Ίασης;

Καθιστοί ή ξαπλωμένοι καθοδηγούμαστε σε ένα εσωτερικό ταξίδι όπου παρατηρούμε τι αισθανόμαστε, βλέπουμε, ακούμε και γνωρίζουμε μέσα μας. Ταξιδεύουμε μέσα από το ασυνείδητο και μέσα στο σώμα. Η εσωτερική μας παρατηρητικότητα οξύνεται σε μια κατάσταση διαλογιστικής εγρήγορσης. Ερχόμαστε σε επαφή με τη δική μας εσωτερική σοφία που μας οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση των σωματικών και ψυχολογικών μας προβλημάτων.

Έχουν σχεδιαστεί διάφορα είδη Ταξιδιών Ίασης

Το Συναισθηματικό Ταξίδι

Οδεύοντας στο βάθος της ψυχής μας, διαπερνάμε όλα τα επίπεδα συναισθημάτων στο ασυνείδητό μας και επεξεργαζόμαστε όλα όσα έχουν αποθηκευτεί εκεί.

Αυτό γίνεται μέσα από μια διαδικασία έκφρασης όλων των απωθημένων συναισθημάτων, όπου πετυχαίνεται μια "ανώτερη" αντίληψη των αιτίων του προβλήματος που διευκολύνει μια πληρέστερη κατανόηση και συγχώρεση, απελευθερώνοντάς μας από το αρνητικό φορτίο του παρελθόντος.

-     Το Σωματικό Ταξίδι

Κάνουμε ένα καθοδηγούμενο ταξίδι μέσα από το σώμα μας, με κινητήρια δύναμη τη δική μας σωματική "σοφία". Το ταξίδι μας οδηγεί σε ένα μέρος του σώματός μας όπου φυλάσσεται μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάμνηση την οποία δεν έχουμε ακόμα πλήρως επεξεργαστεί και η οποία μπλοκάρει την υγεία ή τη λειτουργία μας. Μετατρέποντας την εσωτερική μας στάση, αναβιώνουμε την ανάμνηση με θετικό τρόπο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο προς την ίαση.

-     Το Παιδικό Ταξίδι

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Σωματικού Ταξιδιού που απευθύνεται σε παιδιά. Τα παιδιά έχουν αναπτυγμένη την ικανότητα να φέρνουν στο νου τους εικόνες, επειδή βρίσκονται ακόμα στη φάση της "μαγικής" σκέψης. Γι' αυτό, τα παιδιά πολλές φορές ταξιδεύουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα απ' ό,τι οι ενήλικες. Είναι πολύ ικανά να δείξουν τι χρειάζονται, κάτι που τους επιτρέπει να αποθηκεύσουν με θετική έννοια τις αναμνήσεις τους.

Για παιδιά 5 έως 7 ετών υπάρχει η Περιπέτεια της Ίασης, η διήγηση της οποίας γίνεται σαν αυτήν ενός παραμυθιού και περιέχει θεραπευτικές παροιμίες. Για παιδιά 8 έως 12 ετών υπάρχει το Παιδικό Ταξίδι. Από 12 ετών, χρησιμοποιείται ταξίδι για ενήλικες.

 

Αποτελέσματα 

Το Ταξίδι Ίασης έχει ευεργετικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Είναι επίσης κατάλληλο ως συμπληρωματική μέθοδος στη ψυχοθεραπεία και σε άλλες μεθόδους θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, το Ταξίδι Ίασης σας παρέχει τη δυνατότητα:

    Να ξεκαθαρίσετε παλιά συναισθηματικά μπλοκαρίσματα που σας έχουν εγκλωβίσει για χρόνια

    Να ανακαλύψετε την πρωταρχική αιτία για οποιοδήποτε βασικό σας θέμα και να το επιλύσετε, ξαναβρίσκοντας έτσι τη χαμένη και εγκλωβισμένη σας ενέργεια

    Να φέρετε στη συνείδησή σας παλιές κυτταρικές αναμνήσεις και να αναγνωρίσετε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις ώστε να τις μετατρέψετε σε υγιείς και δυναμωτικές, αφήνοντας παράλληλα το σώμα να ξεκινήσει τη δική του θεραπευτική διαδικασία

    Να ταξιδεύσετε στο κέντρο σας, να βρείτε την εσωτερική σας σοφία και διαύγεια και να απελευθερώσετε έτσι το αληθινό σας δυναμικό

    Να μάθετε μοναδικά, πρακτικά εργαλεία για να αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας και να κάνετε ριζικές αλλαγές σε κάθε τομέα της, ώστε να ζείτε με χαρά και ελευθερία