Τσάκρα: Η Ανατομία της Ψυχής

 

 

 

 

Το Φωτεινό μας Ενεργειακό Πεδίο περιέχει ένα αρχείο με το σύνολο των προσωπικών και προγονικών μας αναμνήσεων, από όλα τα τραύματα που δημιουργήθηκαν πολύ νωρίς στη ζωή μας, ακόμη και των επώδυνων πληγών από τις προηγούμενες ζωές μας. Αυτά τα αρχεία ή αποτυπώματα αποθηκεύονται με πλήρες χρώμα και ένταση συναισθημάτων. Τα αποτυπώματα είναι σαν αδρανή προγράμματα υπολογιστών που όταν ενεργοποιούνται μας ωθούν στις συμπεριφορές, τις σχέσεις, τα ατυχήματα και τις ασθένειες ως παρωδία του αρχικού τραυματισμού. Η προσωπική μας ιστορία πραγματικά επαναλαμβάνεται. Τα αποτυπώματα του σωματικού τραύματος αποθηκεύονται στο εξωτερικό στρώμα του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Τα συναισθηματικά αποτυπώματα αποθηκεύονται στο δεύτερο στρώμα, τα ψυχικά αποτυπώματα στο τρίτο, και τα πνευματικά στο τέταρτο και βαθύτερο στρώμα. Τα Αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο μας προδιαθέτουν να ακολουθήσουμε ορισμένες πορείες στη ζωή μας και ενορχηστρώνουν τα γεγονότα, τις εμπειρίες, και τους ανθρώπους που προσελκύουμε. Τα Αποτυπώματα μας ωθούν να δημιουργήσουμε εκ νέου επώδυνα δράματα και σπαρακτικές συναντήσεις, αλλά τελικά μας οδηγούν προς καταστάσεις όπου μπορούμε να επουλώσουμε τις αρχέγονες πληγές της ψυχής μας.

Το φωτεινό ενεργειακό Πεδίο περιέχει ένα πρότυπο για το πώς ζούμε, το πώς μεγαλώνουμε, το πώς θεραπευόμαστε και πώς μπορεί να πεθάνουμε. Όταν δεν υπάρχει αποτύπωμα για ασθένεια στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο, ανακάμπτουμε με τρομερή ταχύτητα. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα αποτυπώματα για ασθένειες μπορούν να καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να πάρει εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανακτήσουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας. Κανείς από εμάς δεν θέλει να περάσει μήνες αναρρώνοντας όταν μπορεί να επανέλθει μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Όταν έχουμε διαγράψει το αρνητικό αποτύπωμα που προκάλεσε την έναρξη της ασθένειας, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξαλείψει γρήγορα τη νόσο.

Στο εξωτερικό στρώμα του Φωτεινού ενεργειακού πεδίου βρίσκεται η μεμβράνη ή «δέρμα» του φωτεινού σώματος. Αυτή η μεμβράνη λειτουργεί ως αμυντικό κουκούλι με τον ίδιο τρόπο που το δέρμα είναι η προστατευτική μεμβράνη του σώματος. Τα αποτυπώματα του σωματικού τραύματος και της νόσου είναι χαραγμένα επάνω σε αυτή τη μεμβράνη σαν σχέδια σε γυαλί.

 

 

 

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

 

Τα Αποτυπώματα σχηματίζονται όταν τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν το τραύμα δεν έχουν επουλωθεί. Τα Αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό μας Πεδίο μπορούν να προκαλέσουν παράξενα και φαινομενικά άσχετα γεγονότα στον εξωτερικό κόσμο. Μπορούν να μας κατευθύνουν σε ερωτικούς συντρόφους, που έχουν όλοι τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Μπορούν να μας οδηγήσουν στα πιο παράξενα μέρη για να πέσουμε πάνω σε κάποιον που είμαστε προορισμένοι να συναντήσουμε. Μπορούν να μας προγραμματίσουν να είμαστε στο όχημα που χτυπήθηκε από αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή σε εκείνο που μόλις γλίτωσε το ατύχημα.

Ο θεραπευτής ενδιαφέρεται για την αποστράγγιση της τοξικής συναισθηματικής ενέργεια γύρω από ένα αποτύπωμα και στη συνέχεια, την διαγραφή του ίδιου του αποτυπώματος. Τα πρώτα στάδια εκπαίδευσης της Θεραπείας των Φωτεινών Σωμάτων αποτελείται από ένα βαθύ καθαρισμό ή «πλύσιμο» του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Ο μαθητής δεν ταυτίζεται με την προσωπική ιστορία του. Έτσι η θεραπεύτρια Navajo είναι σε θέση να πει, "το βουνό είμαι εγώ, οι ποταμοί είμαι εγώ". Οι Θεραπευτές μπορούν να έχουν υποστεί απώλειες, πείνα, πόνο και κακουχίες, αλλά κατανοούν ότι πάνω από όλα είναι ταξιδιώτες σε ένα μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.

Αυτός είναι ο στόχος της θεραπείας μέσω της Διαδικασία της Φώτισης. Δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω εντός των ιστοριών των πελατών σαν ψυχοθεραπευτής. Με ενδιαφέρει να βοηθήσω τους πελάτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι οι ιστορίες τους, ούτε ηθοποιοί σε ένα σενάριο γραμμένο από τη μητέρα ή τον πατέρα τους ή από την καλλιέργεια ή την εποχή που τυχαίνει να ζουν, αλλά αφηγητές. Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να αποκτήσω πρόσβαση στο σχετικό αποτύπωμα του Φωτεινού Ενεργειακού τους Πεδίου.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑ

 

Ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκε, ο καθένας έχει ένα σκελετό με ακριβώς τον ίδιο αριθμό οστών. Κατά τον ίδιο τρόπο, όλοι μοιράζονται την ίδια φωτεινή ανατομία, η οποία περιλαμβάνει τα τσάκρα και τους μεσημβρινούς βελονισμού. Τα τσάκρας είναι περιστρεφόμενοι δίσκοι ενέργειας. Η λέξη τσάκρα σημαίνει «τροχός» στα σανσκριτικά. Περιστρέφονται τρεις με τέσσερις ίντσες έξω από το σώμα και συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη μας και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα τσάκρας είναι άμεσοι αγωγοί προς το ανθρώπινο νευρωνικό δίκτυο. Περιστρέφονται δεξιόστροφα, στην ίδια κατεύθυνση με τους σπειροειδείς βραχίονες του γαλαξία. Κάθε τσάκρα έχει μια μοναδική συχνότητα που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως ένα από τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα τσάκρας σε ένα νεογέννητο παιδί εμφανίζουν το καθαρό τους χρώμα, από το κόκκινο στο πρώτο τσάκρα μέχρι το ιώδες στο έβδομο. Καθώς μεγαλώνουμε το χρώμα των τσάκρα μας γίνεται θαμπό. Το τραύμα και η απώλεια της ζωής μας αφήνουν τοξικά κατάλοιπα πίσω τους. Η λάσπη που κολλάει σε ένα τσάκρα δεν το επιτρέπει να δονείται σε καθαρή συχνότητα, και η φυσική γήρανση επιταχύνεται. Όταν ένας σαμάνος ολοκληρώνει τη διαδικασία επούλωσης τα τσάκρα του καθαρίζουν. Περιστρέφονται ελεύθερα και δονούνται και πάλι με την αρχική τους καθαρότητά.

Οι σαμάνοι του Αμαζονίου πιστεύουν ότι όταν καθαρίζετε όλα τα τσάκρα σας αποκτάτε το "σώμα του Ουράνιου τόξου". Κάθε κέντρο δονείται στη φυσική συχνότητα του, και ακτινοβολείτε τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Σύμφωνα με το μύθο, όταν αποκτήσετε το σώμα του ουράνιου τόξο μπορείτε να κάνετε το ταξίδι πέρα από τον θάνατο στον κόσμο των πνευμάτων. Είστε σε θέση να βοηθήσετε άλλους να θεραπευτούν, και μπορείτε να πεθάνετε συνειδητά διότι γνωρίζετε ήδη το δρόμο πίσω στο σπίτι. Οι σαμάνοι της ζούγκλας πιστεύουν πως ο θάνατος είναι ένα μεγάλο αρπακτικό που παραμονεύει κάθε έναν από εμάς. Λένε ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από το θάνατο που μεγαλώνει μέσα μας. Αυτοί οι θεραπευτές πιστεύουν ότι ο θάνατος (ή έλλειψη ζωής, όπως προτιμώ να το σκέφτομαι) μας διεκδικεί λίγο λίγο, ώσπου μια μέρα συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πιο νεκροί παρά ζωντανοί. Έχω δει να συμβαίνει σε πολλά άτομα, και πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αμερική σήμερα. Όταν τα τσάκρα σας είναι καθαρά δεν σας καταδιώκει πλέον ο θάνατος. Σας καλεί η ζωή και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να κατακτηθείτε από το θάνατο. Η σημαία των Ίνκας είναι το ουράνιο τόξο, το οποίο κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη μυθολογία τους. Μπορείτε να τη δείτε να ανεμίζει πάνω από τις στέγες του Cusco ακόμη και σήμερα.

 

 

Τα Τσάκρα της Γης

 

Τα πέντε χαμηλότερα τσάκρας, από τη ρίζα προς το λαιμό, τρέφονται κυρίως από τη Γη. Φανταστείτε ένα δέντρο του οποίου οι ρίζες πάνε βαθιά στο έδαφος. Τα θρεπτικά συστατικά που αντλεί από τη Γη φτάνουν από τον κορμό στα ψηλότερα κλαδιά. Το φως του ήλιου που απορροφά μέσω των φύλλων μετατρέπεται σε ενέργεια που με τη σειρά του μεταφέρεται σε όλη τη διαδρομή προς τις ρίζες. Τα τέσσερα ανώτερα τσάκρα τροφοδοτούνται κυρίως από τις ενέργειες του Ήλιου, το άστρο μας. Οι θρησκείες που έχουν ως βάση τον ουρανό-θεό δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των άνω τσάκρα και παραμελούν τα κάτω. Οι πολιτισμοί των ουράνιων θεών τελειοποίησαν την τεχνολογία, τον λόγο, και τη λογική. Οι θρησκείες της θεάς Γης δίνουν έμφαση στα χαμηλότερα τσάκρα και παραμελούν τα άνω. Αυτοί οι πολιτισμοί παρέμειναν αγροτικοί, δείχνοντας μικρό ενδιαφέρον στη δυτικού τύπου πρόοδο, επιτυγχάνοντας παράλληλα την εξέλιξη στην αστρονομία, τη φιλοσοφία, και την αρχιτεκτονική (οι Κινέζοι ανακάλυψαν την πυρίτιδα, αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο για τα πυροτεχνήματα. Χρειάστηκαν οι Ευρωπαίοι για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο). Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να αναπτύξουμε τα χαρίσματα των Τσάκρας τόσο της Γης όσο και του Ουρανού.

Όπως και τα όργανα του σώματος, κάθε τσάκρα εκτελεί μια μοναδική λειτουργία. Το πρώτο και το δεύτερο τσάκρα χωνεύουν τη συναισθηματική ενέργεια, καίγοντάς την για να τραβήξουν θρεπτικά συστατικά. Όταν το πρώτο τσάκρα έχει αποσυνδεθεί από τη Γη, τα χαμηλότερα κέντρα δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν τα συναισθηματικά απόβλητα. Δεν υπάρχει κανένα κανάλι εξόδου. Τα απόβλητα αυτά

μετατρέπονται σε τοξική λάσπη που προσκολλάται στα τοιχώματα του τσάκρα και επιβραδύνει την περιστροφή του. Όταν η λάσπη προσκολλάται στο δεύτερο τσάκρα μας (όπου η κατοικεί η απάντηση πάλη-ή-φυγή) ερμηνεύουμε τον κόσμο ως εχθρικό και επιθετικό. Το ηλιακό πλέγμα, τα τσάκρα της καρδιάς και του λαιμού (τρίτο, τέταρτο και πέμπτο) τρέφονται από τις πιο εκλεπτυσμένες ενέργειες της αγάπης, της συμπόνιας και της συμπάθειας. Δεν είναι εξοπλισμένα για να αφομοιώσουν τα κάθε είδους συναισθήματα. (Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα όταν προσπαθούμε να αφομοιώσουν τα βαριές συγκινήσεις και συναισθήματα με το τσάκρα της καρδιάς - έχουμε συναισθηματική καούρα.) Τα τσάκρας του ουρανού τροφοδοτούνται από τις λεπτότερες πνευματικές ενέργειες.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το πρώτο τσάκρα βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Είναι η πύλη προς την θηλυκότητα, επεκτείνοντας φωτεινά νήματα κάτω από τα πόδια μας προς τη βιόσφαιρα. Όπως μία ρίζα που φτάνει στα πλούσια και υγρά μέρη της μητέρας Γης, το πρώτο τσάκρα μας προμηθεύει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Όταν αποσυνδεθεί από τη Γη, αρχίζουμε να παίρνουμε τροφή της ζωής μας από την επιφάνεια. Ως αποτέλεσμα, έχουμε γίνει σαν ένα δέντρο του οποίου οι ρηχές ρίζες δεν μπορούν να το προστατεύσουν από την ανατροπή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Χάνουμε τη σταθερότητά μας, τα θεμέλιά μας και την ασφάλειά μας.

Όταν το πρώτο τσάκρα έχει αποσυνδεθεί από τη θηλυκή Γη, μπορεί να νιώθουμε ορφανοί από μητέρα. Η αρσενική αρχή κυριαρχεί, και περιμένουμε ασφάλεια από υλικά αγαθά. Η ατομικότητα και τα εγωιστικά κίνητρα υπερισχύουν από τις σχέσεις και την οικογένεια, την κοινωνική και οικουμενική ευθύνη. Όσο περισσότερο διαχωριζόμαστε από τη Γη, τόσο πιο εχθρικοί γινόμαστε προς τη θηλυκότητα.

Τα κίνητρα του πρώτου τσάκρα είναι πρωτοβάθμια και ενστικτώδη. Επιδιώκουμε καταφύγιο. Μαζεύουμε τρόφιμα. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Αναπαραγόμαστε. Αυτές οι ορμές είναι θεμελιώδη ένστικτα. Τα τέσσερα ενστικτώδη κίνητρα - ο φόβος, η διατροφή, η μάχη και το σεξ- αντανακλώνται στις ατζέντες των δύο κατώτερων τσάκρας.

Ένα άτομο που λειτουργεί έξω από το πρώτο τσάκρα είναι σε μια κατάσταση πρωτογενούς σύντηξης με τον κόσμο. Απορροφάται από τις αισθήσεις του και ασχολείται μόνο με τον υλικό κόσμο. Πιστεύει ότι ο κόσμος του χρωστάει κάτι και ότι όλοι γύρω του θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι ιδιαίτερος. Γίνεται εγωκεντρικός και νάρκισσος.

Υπάρχουν αξιόλογες θετικές ιδιότητες του πρώτου τσάκρα. Το ένστικτο επιβίωσης εξασφαλίζει τη συνέχιση του είδους: Μας οδηγεί να ζευγαρώνουμε και να κάνουμε παιδιά και επιτρέπει την επιβίωση του ανθρώπινου είδους υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται τέσσερα δάκτυλα κάτω από τον αφαλό. Συνδέεται με τα νεφρά και το στοιχείο του νερού. Το δεύτερο τσάκρα μεταβολίζει ενεργειακά θρεπτικά συστατικά στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Όλες οι μορφές ενέργειας αντιπροσωπεύουν τροφή για αυτό το τσάκρα. Επεξεργάζεται την ενέργεια της Γης που λαμβάνεται από το πρώτο τσάκρα και χωνεύει συναισθηματική ενέργεια στο νευρικό σύστημα. Όταν αυτό το τσάκρα λειτουργεί σωστά, μπορεί να επισκιάσει αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος και να τα εκδιώξει τους μέσα από το πρώτο τσάκρα ως απόβλητα.

Χρονολογικά, αυτό το τσάκρα αντιστοιχεί στις ηλικίες μεταξύ οκτώ και δεκατέσσερα. Η εφηβική λαχτάρα για ρομαντική περιπέτεια προέρχεται από την αύξηση της δραστηριότητας του δεύτερου τσάκρα. Το τσάκρα είναι ερωτικό, γεμάτο από πάθος και φαντασία και προωθεί τα ειδύλλια υψηλής αδρεναλίνης.

Οι αρνητικές εκφράσεις του δεύτερου τσάκρα είναι ο θυμός και ο φόβος. Δυσλειτουργία σε αυτό το τσάκρα μπορεί να οδηγήσει στο να συγχέουμε το σεξ με την αγάπη. Το μεγάλο έργο του δεύτερου τσάκρα είναι η μετατροπή του σεξ σε αγάπη, ρομαντισμό σε οικειότητα. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς τα αρνητικά κίνητρα αυτού του τσάκρα είναι μια ανάγκη για τον έλεγχο των άλλων μέσω του χρήματος, της δύναμης, και του σεξ.


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το τρίτο τσάκρα βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα και σχετίζεται με το πάγκρεας. Αυτός ο αδένας είναι ο τραπεζίτης της ενέργειας του σώματος. Το τρίτο τσάκρα είναι το κέντρο εξουσίας του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Η δύναμή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά, για να εκδηλώσουμε τις φιλοδοξίες μας στον κόσμο. Όταν χρησιμοποιείται καταστροφικά, μπορεί να καταστείλει την πρωτογενή μας φύση ή λίμπιντο.

Η θηλυκή δύναμη του πρώτου τσάκρα και η αρχέγονη σεξουαλική ενέργεια του δεύτερου τσάκρα μετατρέπονται σε ένα εκλεπτυσμένο καύσιμο που το τρίτο τσάκρα χρησιμοποιεί για την εκπλήρωση των ονείρων μας. Αυτό το τσάκρα αναπληρώνει τα αποθέματα του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Όταν θα ξυπνήσουμε τη δύναμη αυτού του τσάκρα, βιώνουμε αφοβία και μια προσήλωση που δεν μπορεί να αποθαρρυνθεί από τις αντιξοότητες. Τα εμπόδια στον δρόμο καταρρέουν.

Η λειτουργία του τρίτου τσάκρα είναι να μεταφράζει το όραμα σε πραγματικότητα. Το στοιχείο της φωτιάς που το κυριαρχεί παρέχει το καύσιμο για την παραγωγή ονείρων. Η λέξη κλειδί για αυτό το τσάκρα είναι υπηρεσία.

 

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το τσάκρα της καρδιάς βρίσκεται στο καρδιακό πλέγμα, στο κέντρο του στήθους. Ελευθερία, χαρά, και μια διαρκής ειρήνη γίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός προσώπου που κατοικεί στο κέντρο της καρδιάς του. Είναι το κέντρο από το οποίο διαμορφώνουμε τις οικογένειές μας και ανακαλύπτουμε την αγάπη για τους συντρόφους μας και τα παιδιά μας.

Η αγάπη του τσάκρα της καρδιάς δεν είναι ούτε η στοργή που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, ούτε αυτό που νιώθουμε όταν πρωτοερωτευόμαστε. Στο τσάκρα της καρδιάς ευδοκιμεί η αγάπη της Δημιουργίας. Αυτού του είδους η αγάπη δεν είναι εστιασμένη σε αντικείμενα, ούτε εξαρτάται από άλλους για να υπάρχει. Δεν είναι συναισθηματική. Είναι απρόσωπη. Οι χριστιανοί θεολόγοι λένε αγάπη. Οι Ίνκας λένε munay. Αυτού του είδους η αγάπη δεν είναι ένα μέσο για ένα σκοπό. Δεν οδηγεί σε γάμο ή σχέσεις. Είναι αυτοσκοπός.

Μία από τις αρνητικές εκφράσεις αυτού του τσάκρα είναι ένα πάθος με το εγώ. Ένα ισορροπημένο τσάκρα της καρδιάς μας επιτρέπει να δεσμευτούμε για οικειότητα εν μέσω αγάπης. Ενσωματώνει τις αρσενικές και θηλυκές αρχές μέσα μας, και δεν αναζητούμε πλέον αυτό που μας λείπει έξω από τον εαυτό μας.

 

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το πέμπτο τσάκρα βρίσκεται στο κοίλο μέρος του λαιμού και επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα, τον ρυθμιστή της θερμοκρασίας του σώματος. Το πέμπτο τσάκρα είναι το ψυχική μας κέντρο, υπεύθυνο για την διόραση, διακοή, διαίσθηση, καθώς και τη δυνατότητα να επικοινωνούμε χωρίς λέξεις.

Ένα δυσλειτουργικό πέμπτο τσάκρα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ψυχικές εμπειρίες. Οι διαταραχές ύπνου είναι συνήθεις, όταν αυτό το τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο. Όταν το πέμπτο τσάκρα είναι καθαρό, ξεκινάμε να κατακτούμε αναγνώριση στους τομείς της προσπάθειάς μας και αποκτούμε δεξιοτεχνία στο επάγγελμα μας. Το πέμπτο τσάκρα μας δίνει την δυνατότητα να οραματιστούμε πιθανά μέλλοντα και να ενεργήσουμε με βάση το όραμά μας. Φαντάζεσαι ποιος μπορείς να γίνεις και νιώθεις την ελευθερία των άπειρων πιθανοτήτων. Το πέμπτο τσάκρα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε μέσα, να συνειδητοποιήσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Το πέμπτο τσάκρα δίνει φωνή στα συναισθήματα της καρδιάς.

Μια αρνητική έκφραση αυτού του τσάκρα είναι να σας μεθύσει η ίδια σας η γνώση. Οι άνθρωποι που το παθαίνουν αυτό δεν ακούν τους άλλους σε μια συνομιλία. Το να έχουν δίκιο είναι πιο σημαντικό απ' το να δείξουν κατανόηση. Ο κίνδυνος του πέμπτου τσάκρα είναι η τάση του να μετατρέπει την πνευματική διορατικότητα σε δόγμα.

Τα Τσάκρα του Ουρανού

 

Στο έκτο, έβδομο, όγδοο, και ένατο τσάκρας η ανάπτυξη γίνεται σε υπερπροσωπικό επίπεδο όπου εξερευνούμε όλο και πιο λεπτούς τομείς.

Η υπέρβαση του θανάτου ήταν το χαρακτηριστικό του έκτου τσάκρα. Η γνώση του χρόνου ήταν το χαρακτηριστικό του εβδόμου. Η αφάνεια το χαρακτηριστικό του όγδοου. Και η ικανότητα να κρατήσουμε ένα μυστικό ήταν το χαρακτηριστικό του ένατου.

 

ΤΟ ΕΚΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το έκτο τσάκρα, ή τρίτο μάτι, βρίσκεται στη μέση του μετώπου. Κατά την Ινδουιστική παράδοση πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μάτι του Σίβα, που χορηγεί γνώση της τέλειας αλήθειας και μη δυαδικότητα. Εκφράζουμε το θείο μέσα μας, και βλέπουμε το θείο σε άλλους. Αντιλαμβάνεστε ότι είστε ένα αιώνιο ον σε ένα προσωρινό σώμα.

Όταν το έκτο τσάκρα δυσλειτουργεί, το άτομο μπερδεύει την πληροφορία με τη γνώση. Αισθάνεται ότι έχει επιτύχει μεγάλες πνευματικές αλήθειες, όταν το μόνο που έχει είναι μια συλλογή γεγονότων. Οι σαμάνοι γνωρίζουν πώς να προκαλέσουν βροχή χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν ότι το νερό αποτελείται από άτομα υδρογόνου και οξυγόνου. Ο πνευματικός υλισμός είναι μια ενδημική δυσλειτουργία του έκτου τσάκρα.

Ένα ξύπνιο τρίτο μάτι επιτρέπει στο σαμάνο να γνωρίζει ποιος είναι. Θα του δίνει γνώση του παρελθόντος και του μέλλοντος και του επιτρέπει να οραματίζεται εναλλακτικά πεπρωμένα.

 

ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το τσάκρα στέμμα στην κορυφή του κεφαλιού είναι η πύλη μας προς τον ουρανό, με τον ίδιο τρόπο που το πρώτο τσάκρα είναι η πύλη προς τη Γη. Φωτεινά νήματα από αυτό το κέντρο φτάνουν μέχρι τα αστέρια και τα πεπρωμένα μας. Η Γη μας προστατεύει και μας τροφοδοτεί με δύναμη της ζωή της, και οι ουρανοί μας ωθούν προς την κατεύθυνση του ατομικού μας γίγνεσθαι.

Το δίδαγμα του έβδομου τσάκρα είναι η μαεστρία του χρόνου. Όταν σπάμε τα δεσμά του συνηθισμένου γραμμικού χρόνου, δεν είμαστε πλέον κάτω από την τυραννική λαβή του παρελθόντος. Το σήμερα δεν είναι πια το αποτέλεσμα προηγούμενων περιστατικών, και βιώνουμε την ελευθερία του αποτελέσματος από την αιτία. Ενώ στο έκτο τσάκρα ο θεραπευτής αποκτά γνώση του παρελθόντος και των μελλοντικών εκδηλώσεων, όταν ξυπνά τα δώρα του έβδομου τσάκρα είναι σε θέση να επηρεάσει αυτά τα γεγονότα. Η αρνητική έκφραση του έβδομου τσάκρα είναι πνευματική οπισθοδρόμηση μεταμφιεσμένη σε φώτιση. Στην κουλτούρα της στιγμιαία ικανοποίησης, οι πνευματικοί αναζητητές συχνά θέλουν να προσπεράσουν τα κάτω τσάκρας.

Εκείνοι που έχουν κατακτήσει το έβδομο τσάκρα κατέχουν σπάνιες δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης της ανάμνησης αρχαίων μνήμων που ανήκουν στην συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας.

 

ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το όγδοο τσάκρα είναι το wiracocha, ή "πηγή του ιερού". Αυτό το τσάκρα κατοικεί λίγα εκατοστά πάνω από το κεφάλι, και όταν ξυπνήσει λάμπει σαν ένα ήλιος μέσα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο.

Τα πεδία πληροφορίας στο πλαίσιο του όγδοου τσάκρα, δρουν σαν πρότυπα για τη δημιουργία του βιολογικού σώματος. Αυτό το τσάκρα είναι σαν ξυλουργός που χτίζει μια καρέκλα (το φυσικό σώμα) και στη συνέχεια το καίει στο τζάκι του. Ο ξυλουργός δεν αισθάνεται απώλεια, καθώς ξέρει ότι μπορεί να χτίσει απλά ένα άλλο από νέο ξύλο. Το όγδοο τσάκρα είναι ανεπηρέαστο από το θάνατο του σώματος. Εάν η αποτύπωση της νόσου υπάρχει σε αυτό το τσάκρα, είναι σαν ένα ελάττωμα σχεδιασμού που αναπαράγεται με κάθε νέα εμφάνιση. Η αρνητική έκφραση αυτού του τσάκρα είναι κοσμική φρίκη, όπως βιώνεται από εκείνους που παγιδεύονται ανάμεσα στον κόσμο του πνεύματος και ύλης.

Το χαρακτηριστικό του όγδοου τσάκρα είναι η αφάνεια. Σε αυτό το κέντρο λαμβάνουμε γνώση της ύπαρξης του Θεατή (γνωστό στον Βουδισμό ως Μάρτυρα)- ένας εαυτός που είναι παρών από την αρχή του πνευματικού μας ταξιδιού. Τώρα απεμπλεγμένοι από τη συνείδηση, είμαστε σε θέση να βλέπουμε τη συνείδηση με όλα της τα δράματα χωρίς να μας αγγίζουν. Οι Θεατές βλέπουν τη ζωή μας να εκτυλίσσεται και καταλαβαίνουν ότι όλες οι ιστορίες που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουν τους εαυτούς μας είναι απλά ιστορίες. Ο Θεατής αντιλαμβάνεται τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός, επειδή δεν μπορεί να μετατραπεί σε αντιληπτό αντικείμενο. Ο Θεατής είναι αόρατος επειδή δεν μπορεί να θεαθεί. Τελικά, ο Θεατής θα αρχίσει να αποκαλύψει την πηγή του, που είναι το Πνεύμα ή το ένατο τσάκρα.

Το όγδοο τσάκρα κατοικεί μέσα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Αιωρείται πάνω από το κεφάλι σαν περιστρεφόμενος ήλιος, Είναι η σύνδεσή μας με το Μεγάλο Πνεύμα, τον τόπο όπου ο Θεός κατοικεί μέσα μας. Βλέπουμε αυτό το τσάκρα να αποτυπώνεται σαν το φως γύρω από τον Χριστό και η φωτιά που κατέβηκε στους αποστόλους την Πεντηκοστή, όταν έλαβαν το δώρο του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεθαίνουμε, το όγδοο τσάκρα επεκτείνεται σε μια φωτεινή σφαίρα και τυλίγει τα άλλα επτά τσάκρας στο πλοίο του φωτός. Μετά από μια περίοδο εξιλέωσης και καθαρισμού, το όγδοο τσάκρα κατασκευάζει ένα άλλο σώμα, όπως έχει κάνει ξανά και ξανά σε τόσες πολλές ζωές. Μας οδηγεί στους βιολογικούς μας γονείς, και στην καλύτερη δυνατή ζωή (όχι το πιο εύκολο!) για να αποκτήσουμε την εμπειρία που χρειαζόμαστε για να ωριμάσουμε πνευματικά. Οι τραυματικές μνήμες της προηγούμενης ενσάρκωσης μας μεταγγίζονται στο επόμενο σώμα μας, σαν αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό μας Πεδίο.

Πηγή του όγδοου τσάκρα είναι το ένατο τσάκρα, το Πνεύμα. Το ένατο τσάκρα κατοικεί εκτός του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου και εκτείνεται σε όλο το σύμπαν. Είναι η καρδιά του σύμπαντος, ένα με το Μεγάλο Πνεύμα. Το όγδοο τσάκρα είναι εκεί που το Θείο κατοικεί μέσα μας, και το ένατο τσάκρα, το μέρος της ζωής μας που κατοικεί εντός του Δημιουργού. Το όγδοο τσάκρα αντιστοιχεί στη χριστιανική έννοια της ψυχής, η οποία είναι προσωπική και πεπερασμένη. Το ένατο τσάκρα αντιστοιχεί στο Πνεύμα, το οποίο είναι απρόσωπο και άπειρο.

 

ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΤΣΑΚΡΑ

Το ένατο τσάκρα κατοικεί στην καρδιά του Σύμπαντος, είναι έξω από χρόνο και το χώρο. Διευρύνεται μέσω της απεραντοσύνη του χώρου και συνδέεται με το όγδοο τσάκρα από ένα φωτεινό αγωγό. Το ένατο τσάκρα είναι ο Εαυτός που δεν έχει ποτέ γεννηθεί και δεν θα πεθάνει ποτέ. Αυτός ο Εαυτός προϋπήρχε του χρόνου και ποτέ δεν μπαίνει στο ποτάμι όπου ρέει ο χρόνος. Είναι προγενέστερο του διαστήματος και υπήρχε πριν εμφανιστεί το Σύμπαν. Είναι ο εαυτός που δεν έφυγε ποτέ από τον Κήπο της Εδέμ.