ΣΑΜΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Τα θεραπευτικά εργαλεία του σαμάνου Τι να περιμένουμε και πώς λειτουργεί μία σαμάνικη  θεραπεία.

 

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από μία σαμανικη θεραπευτική συνεδρία.

Ο σαμανισμός είναι η πρακτική του να φέρουμε την ισορροπία μέσα από την ανάπτυξη μιας ανιμιστικής σχέσεις με τον κόσμο γύρω και μέσα μας.

Ο λαός Queros των Ίνκας αποκαλούν αυτήν την ισορροπία και την αρμονία ayni-αϊνι

Η πρόθεση μιας σαμανικής θεραπευτικής συνεδρίας είναι να βοηθήσει το άτομο που έρχεται να το υποστηρίξει να αφήσει παλιά πρότυπα σκέψεις συναισθήματα δράσεις και πεποιθήσεις που δεν τον εξυπηρετούν πλέον. Να τους βοηθήσει να έρθουν σε αϊνι-ισορροπία  με τον κόσμο γύρω και μέσα τους.

 

Μερικές φορές, όταν είμαστε προσκοκολλημένοι σε επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς όσον αφορά τη συναισθηματική, σωματική ή πνευματική  μας ευεξία, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν φαίνεται να απελευθερωνόμαστε  από τους  περιορισμούς και τις φθαρμένες πεποιθήσεις μας. Η Σαμανική θεραπεία είναι μια θαυμάσια αποτελεσματική μορφή θεραπείας, όπου μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη ρίζα του προβλήματος στην ιστορία μας  και στο ενεργειακό μας σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, μας ελευθερώνει από τον  παλιό δεσμευτικό τρόπο σκέψης και τις συμπεριφορές και μας συνδέει με τις άπειρες δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

Πραγματικά αυτά τα πράγματα είναι απλά ενέργεια σε λάθος τόπο και ο σαμάνος, ο ρόλος του είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ισορροπίας. Να αφαιρέσει τις βαριές ενέργειες που δεν χρειάζεται και να αντικαταστήσει αυτήν τη βαριά ενέργεια με μία ενέργεια που αντιπροσωπεύεται από ένα όμορφο και φωτεινό χρυσό φως. Έτσι ώστε να μπορείτε να πάτε να δημιουργήσετε το επόμενο μέρος της ιστορίας στη νέα ιστορία σας χωρίς αυτή να ενημερώνεται από το παρελθόν σας. Βοηθώντας σας να ενημερώσετε τον εαυτό σας από  το μέλλον αντί του παρελθόντος.

Μία σαμανικη θεραπευτική συνεδρία μαζί μου θα διαρκέσει περίπου λίγο  πάνω από μία ώρα. Θα ξεκινήσουμε με μία σύντομη εισαγωγική ιστορία. Τι σας φέρνει εδώ σήμερα? Ποτέ τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν έτσι ώστε να αποφασίσετε να έρθετε για αυτό το είδος της βοήθειας? Περιμένουμε τα άγκιστρα που εμφανίζονται μέσα από την αφήγηση της ιστορίας της ζωής σας έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε και στη συνέχεια να αφαιρέσουμε τα αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό πεδίο σας που προκαλούν αυτά τα επαναλαμβανόμενα πρότυπα ζωής.

Το φυσικό μας σώμα περιβάλλεται από το ενεργειακό σώμα που είναι υπεύθυνο όχι μόνο για την οργάνωση του φυσικού σώματος, αλλά επίσης και για την «κατασκευή» της εξωτερικής πραγματικότητας. Μπορούμε να φανταστούμε το Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο σαν ένα αόρατο πλέγμα όπου βρίσκονται τα αποτυπώματα των καρμικών, προσωπικών και γενεαλογικών αναμνήσεων, τραυμάτων και πληγών. Αυτά τα αποτυπώματα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να μας ωθήσουν προς συμπεριφορές, σχέσεις,  ατυχήματα και αρρώστιες που αναπαράγουν το αρχικό τραύμα. Η διαδικασία του  «illumination» είναι ένας Σαμανικός καθαρισμός των αρνητικών αποτυπωμάτων του Φωτεινού Ενεργειακού μας Πεδίου. Είναι μια αρχαία ενεργειακή τεχνική η οποία προέρχεται από τους Q'ero Σαμάνους του Περού, τους απογόνους των Ίνκας. Η αποκατάσταση του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους που:

•    Αισθάνονται ότι έχουν κολλήσει σε ένα μοτίβο συμπεριφοράς το οποίο συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν.

•    Αγωνίζονται να θεραπευθούν από τις προβληματικές οικογενειακές «κληρονομιές» και χαρακτηριστικά.

Θα έρθει μία στιγμή μετά από μερικές συνεδρίες που θα είστε έτοιμοι να μπείτε πραγματικά στη νέα σας ζωή και αυτή τη στιγμή θα είναι διαθέσιμη η πρακτική της ανάκτησης ψυχής.

Στην πραγματικότητα Πραγματικά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η απώλεια της ψυχής η ανάκτηση της ψυχής. Επειδή τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να χαθεί ή χρειάζεται να ανακτηθεί. Η ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί αλλάζει μόνο διαφορετικές μορφές. Το σημαντικό είναι η σύνδεση με τα μέρη της ψυχής μας και τη χάρη μας.

Η «απώλεια της ψυχής» είναι ένας σαμανικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράφει μια ανισορροπία που προκαλείται από την απώλεια ή αποσύνδεση κάποιου κομματιού της ζωτικής μας ουσίας. Είναι μια πνευματική αρρώστια που προκαλείται από τραύμα και μπορεί να εξελιχθεί σε συναισθηματική ή σωματική αρρώστια. Στην κοινωνία μας αυτό το τραύμα και η συναισθηματική απόσχιση μπορεί να προκληθεί από: Συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση, βιασμό, επίθεση, διαζύγιο, χωρισμό, απώλεια αγαπημένου προσώπου, ατύχημα, αρρώστια, κτλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μια φυσική αντίδραση είναι να αποσυνδεθούμε από το σώμα μας για να αντέξουμε τον πόνο. Όμως μερικές φορές αυτά τα αποσχισμένα κομμάτια της ψυχής μας δεν επιστρέφουν, και χωρίς την πληρότητα όλου μας του Είναι η πορεία μας στον κόσμο γίνεται επώδυνη και δύσκολη.

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή είναι μια αρχαία μορφή θεραπείας, κατά την οποία ο Σαμάνος εντοπίζει την χαμένη ζωτική ουσία (ή τα αποσχισμένα κομμάτια) του και τα ενσωματώνει για να επαναφέρει την ισορροπία. Η επανασύνδεση με την ψυχή επιστρέφει πίσω τα δώρα και την προσωπική δύναμη τα οποία περιέχονται στα αποσχισμένα κομμάτια.

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή μας οδηγεί σε ένα ταξίδι πίσω στον Βασικό Εαυτό, στη ζωτική μας ουσία. Αφού πρώτα επανακτήσετε τα δικά σας αποσχισμένα κομμάτια. Θα αναγνωρίσετε και θα ξανα-γράψετε τα «συμβόλαια της ψυχής» που έχετε υπογράψει, ορισμένες φορές πριν καν ακόμα γεννηθείτε, τα οποία σας εμποδίζουν να ζειτε ευτυχισμένα. Η Επανασύνδεση με την Ψυχή μπορεί να καταφέρει μέσα σε λίγες συνεδρίες κάτι που μπορεί να πάρει χρόνια ψυχοθεραπείας.

Η ανάκτηση ψυχής είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι σαμάνοι εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να θεραπεύσουν βαθιά συναισθηματικά τραύματα. Είναι μια ενεργειακή τεχνική όχι ψυχολογική ή ιατρική. Είναι ενεργειακή και μυθική. Που μας βοηθά να θεραπεύσουμε τμήματα ή κομμάτια του εαυτού μας, τα οποία έχουν χαθεί, σαν αποτέλεσμα από τον πόνο ή το τραύμα. Η ψυχή είναι αυτό το τμήμα του εαυτού μας που είναι άπειρο και αιώνιο, και περιέχει το κβάντα ενέργειας από τη ζωτική πηγή δύναμης, από την οποία έχουμε γεννηθεί. Όταν συμβαίνει απώλεια ψυχής χάνουμε μέρος της ουσίας μας, μέρος του εαυτού μας και βγαίνουμε από το πεπρωμένο μας.

Κάνοντας την ανάκτηση ψυχής, επαναφέρουμε αυτό το κβάντα ενέργειας πίσω στο κέντρο του εαυτού μας, που χάσαμε κατά το τραύμα. Δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς συνέβη και δημιουργήθηκε το τραύμα ,αλλά το πως θυμόμαστε εμείς αυτό το γεγονός. Μερικές φορές η απώλεια της ψυχής συμβαίνει σε μία προηγούμενη ζωή αλλά η εμπειρία και ο διαχωρισμός μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν αλλά και σε άλλες ζωές.

Η ανάκτηση ψυχής έγκειται σε μια ενεργειακή παρέμβαση που φέρνει πίσω μια ουσιώδη ενέργεια, όχι να φέρνει πίσω μια ιστορία. Η ιστορία δεν είναι σημαντική, στην πραγματικότητα ο σαμάνος θα πει στον πελάτη να απαλλαγεί από την ιστορία , να την κατανοήσει και μετά να φτιάξει μια καινούργια ιστορία για τον εαυτό του, που τον ενδυναμώνει όπου δεν είναι πια η ιστορία του θύματος. Στην δύση οι θεραπευτικές προσεγγίσεις βασίζονται στην εξερεύνηση της ιστορίας του πελάτη, στο να εντοπίσουν τα γεγονότα που παρεκτρέψανε τη ζωή του πελάτη. Για τους σαμάνους η εξερεύνηση ιστορίας είναι σημαντική μέχρι ένα βαθμό, στο να την κατανοήσουμε  και μετά να την αφήσουμε. Γιατί οι σαμάνικες παρεμβάσεις συμβαίνουν ενεργειακά και όχι στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά στο επίπεδο της ενέργειας. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τα τέσσερα επίπεδα με τα οποία δουλεύουν οι σαμάνοι. Και θα σας το περιγράψω τώρα. Το πρώτο είναι το φυσικό επίπεδο, το επίπεδο του σώματος, των πραγμάτων και των αντικειμένων. Και είναι ωφέλιμο να τα φανταστείτε αυτά, όπως οι ρωσικές κούκλες, οι οποίες υπάρχουν η μια μέσα στην άλλη και μας πληροφορούν ότι το φυσικό επίπεδο είναι το επίπεδο του μυαλού και είναι η περιοχή όπου κατοικεί η ψυχή και όλα αυτά τα επίπεδα μαζί είναι η περιοχή του πνεύματος. Το καθένα απ' αυτά τα επίπεδα έχει τη δική του γλώσσα. Η γλώσσα του σώματος είναι βιοχημική, είναι φυσική. Η γλώσσα του μυαλού είναι λέξεις, οι ιστορίες μας. Η γλώσσα της ψυχής είναι οι εικόνες. Και η γλώσσα του πνεύματος είναι η ενέργεια. Θέλουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή και στο επίπεδο του πνεύματος του οποίου η γλώσσα είναι καθαρά ενεργειακή. Όταν δουλεύουμε στο επίπεδο της ιστορίας δουλεύουμε στο επίπεδο του μυαλού και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε το σενάριο παρά μόνο μπορούμε να το αλλάξουμε ξανά γράφοντας το από ένα υψηλότερο επίπεδο, που είναι το επίπεδο της ψυχής. Έτσι το να καταλάβουμε απλά τι μας συνέβη δεν είναι μεταμορφωτικό. Για να πετύχουμε την μεταμόρφωση πρέπει να επιβιβαστούμε σε ένα καινούργιο μυθικό ταξίδι, ένα ιερό ταξίδι το οποίο μπορεί να συμβεί από το επίπεδο της ψυχής, με τη γλώσσα των εικόνων. Ο σαμάνος όμως λειτουργεί κατά την ανάκτηση της ψυχής από το επίπεδο του πνεύματος, ανακτώντας κβάντα ενέργειας, τα ουσιώδη για τον εαυτό μας, τα οποία θα πληροφορήσουν την ψυχή. Η ψυχή θα πληροφορήσει το μυαλό και το μυαλό με τη σειρά του το σώμα.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να φοράτε άνετα φαρδιά ρούχα έτσι να είστε άνετοι με το σώμα σας. Μερικές φορές θα σας προσφέρει Επίσης μία κουβέρτα να ρίξετε γύρω σας για να σας κρατήσει ζεστό καθώς εσείς θα ταξιδεύετε μέσα από τη δική σας διαδικασία επούλωσης.

Επίσης θα σας καθοδηγώ να αναπνέετε  συνειδητά και να επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να αφήσετε. Μερικές φορές μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σείστρο καθώς θα εργάζομαι στο ενεργειακό σας σώμα. Θα ακούσετε μερικές φορές να χρησιμοποιώ μία κουδουνίστρα ή ένα τύμπανο με ένα ρυθμό για να ταξιδέψω στο δωμάτιο των ψυχών και να φέρω πίσω τμήματα της ψυχής σας ή να ταξιδέψω στον πάνω κόσμο για να σας βοηθήσω να ανακτήσετε Το αρχικό πεπρωμένο σας για να συνδεθείτε με τους προγόνους της οικογένειάς σας που έχασαν τη ζωή τους και να τους βοηθήσουμε μετά το θάνατό τους να πάνε στο σπίτι πιο εύκολα.

Χρειαζόμαστε Λοιπόν όλα τα μέρη του εαυτού μας πίσω έτσι ώστε να είμαστε πλήρως διαθέσιμη για τους εαυτούς μας και το ταξίδι της ψυχής μας. Αυτό είναι το ταξίδι που επιλέξαμε για τον εαυτό μας πριν από την έναρξη αυτής της ζωής. Είναι το ταξίδι της δικής μας επιλογής στο επίπεδο της ψυχής μας. Θέλουμε να γίνουμε ο ήρωας της δικής μας ιστορίας. Έρχεται μία στιγμή που η φωνή του ταξιδιού της ψυχής μας γίνεται τόσο δυνατή που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι πόροι για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο Κάλεσμα αυτού του ταξιδιού. Αυτό κάνει η σαμάνικη  θεραπεία μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό που είναι απαραίτητο για να έρθουμε σε ισορροπία και να ακολουθήσουμε την κλήση του ταξιδιού της δικής μας ψυχής.

 

 

Ο όρος θεραπεία χρησιμοποιείται με την παραδοσιακή έννοια και όχι με αυτήν που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα επαγγέλματα υγείας. Για οποιοδήποτε θέμα υγείας απευθυνθείτε στον κατάλληλο ειδικό.Η ενεργειακή θεραπεία  ι και οι άλλες υπηρεσίες αυτού του ιστοτόπου δεν παρέχουν διάγνωση ασθενειών αλλά αντιθέτως προωθούν την αυτοθεραπεία και την αυτογνωσία, συμβαδίζοντας πλήρως με οποιαδήποτε ιατρική και ψυχιατρική θεραπευτική αγωγή. Επισκεπτόμενοι τoν ιστότοπο αυτό και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του, δηλώνετε ότι κατανοείτε και συμφωνείτε με τους παραπάνω όρους και αναλαμβάνετε την αποκλειστική ευθύνη για την ψυχική και σωματική υγεία σας.

Επικοινωνία

tel.6944851771

Γεράσιμος Βλάχος