ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ 

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΛΑΧΟΣ    

Γεννήθηκε στην Αθήνα .  Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρόδου.  Στη συνέχεια και λόγω της αγάπης του για την καλή φυσική κατάσταση του σώματος  στράφηκε σε σπουδές φυσικής αγωγής.  Παρακολούθησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην A.F.STUDIES, παράρτημα της Γερμανικής Σχολής Aerobic and Fitness και κατέχει τους τίτλους Aerobic and Fitness Instructor,personal training και pilates Instructor.Μετά από εμπειρία δέκα πέντε ετών σε γυμναστήρια με πελάτες σε ομαδικά προγράμματα αλλά και από προσωπική επαφή μαζί τους ,βοηθώντας τους να σχεδιάσουν ένα πλάνο με στόχο την ευεξία,  την υγεία,  τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή,  συνειδητοποίησε, ότι σώμα,  μυαλό και πνεύμα συνεργάζονται  όλα μαζί για να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα : περισσότερη ευεξία και ευτυχία!  

Επίσης διαπίστωσε, ότι η αιτία μπλοκαρισμάτων στο σώμα των πελατών του ,συχνά  βρισκόταν στο εσωτερικό τους με τη μορφή συναισθηματικών  μπλοκαρισμάτων. Στο βιβλίο της " Molecules of emotions"  , η Candace Pert απεικονίζει τέλεια, το πώς ένα κύτταρο προσκολλάται σε μια αρνητική ανάμνηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ως υγιές . Με τον καιρό αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και για το λόγο αυτό, το να χρησιμοποιούμε θεραπείες που στοχεύουν στην κυτταρική εξυγίανση , όπως το ταξίδι της ίασης, θεωρείται από πολλούς, ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να πετύχουμε αληθινή υγεία για τον εαυτό μας. 

Αυτό τον ώθησε να μελετήσει τη σωματική υγεία μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης συνδέοντας το σώμα με το νου και το πνεύμα.  Ολοκλήρωσε  προγράμματα σπουδών στον καθοδηγούμενο διαλογισμό για την αντιμετώπιση και διαχείριση του άγχους.  Όπως επίσης και τεχνικές χρήσης αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου εγκεφάλου, με σκοπό να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο μέρος του νου μας και με πιο αποτελεσματικό τρόπο  (the Silva method). 

Επίσης συμμετείχε σε προγράμματα E.F.T.(τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης),Quantum matrix energetic(θεραπεία κβαντικού πεδίου)  και « Το Ταξίδι Ίασης» ( θεραπευτική εργασία Μεταμόρφωσης που αφυπνίζει και απελευθερώνει το άπειρο  ανθρώπινο δυναμικό ) .

 Παρακολούθησε την  εκπαίδευση  Πρόγραμμα  Επαγγελματικής    Κατάρτισης(foundation)  στη   Gestalt Συμβουλευτική με τον Μόργκαν Γκούντλαντερ (University of San Francisco, USA).

Το θεραπευτικό ταξίδι σύνδεσης σώματος- νου- πνεύματος συνεχίζεται εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο μέσα από την εκπαίδευσή του στο πρόγραμμα ενεργειακής σαμανικής ιατρικής «  θεραπεύοντας το φωτεινό σώμα »  θεραπευτικός τροχός) κατά Alberto  villoldo . Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της Θεραπείας του Φωτεινού Σώματος, με δασκάλους τους Mia brumer,  Thomas Zettestrom , Roel Fredrix και Jane Rigby, μαθητές του Alberto Villoldo   και έχει παρακολουθήσει προχωρημένα σεμινάρια Σαμανικής διδασκαλίας .Όπως επίσης και μέσα από το πρόγραμμα ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ με εισηγήτρια την Elizabeth
Jenkins από το WIRAQOCHA FOUNDATION και τα τρία μονοπάτια της παράδοσης των ΙΝΚΑΣ με τους Don Juan Nunez Del Prado και Ivan Del Prado.

Καθοδηγεί ομάδες διαλογισμού, δίνει διαλέξεις, κάνει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας, προσφέρει εποπτεία σε θεραπευτές και ομάδες, καθώς και ατομικές συνεδρίες. Επίσης προσφέρει εκπαίδευση σε ενεργειακές σαμάνικες τεχνικές, τελετές, ντεσπάτσο και θεραπείες. 

Έκανε εκτεταμένες σπουδές στην ενεργειακή σαμάνικη θεραπευτική με παγκοσμίως αναγνωρισμένους εκπαιδευτές.

Σαμάνικες σπουδές από
το 2009:

Munay Ki με 3 διαφορετικούς δασκάλους - εγκεκριμένος εκπαιδευτής  από τους 4 ανέμους.

Θεραπευτικός  τροχός κατά τον Alberto Villoldo με 3 διαφορετικούς δασκάλους - βοηθός και εκπαιδευτής.

Έχει ακόμη συμμετάσχει σε πολλά advanced σαμάνικα σεμινάρια του περουβιανού σαμανισμού.

Η μεγάλη του αγάπη είναι η Κοσμολογία των Ινκα και η σαμάνικη ενεργειακή θεραπευτική από την Elisabeth Jenkins (δεξί, μεσαίο και αριστερό μονοπάτι) Και τα τρία μονοπάτια της παραδοσης των Άνδεων με τους Don Juan Nunez Del Prado και Ivan Del .

Ο σαμανισμός είναι ο χώρος που συνδέει και συνδυάζεται με όλες τις πτυχές της ζωής του. Στο Munay Ki βρήκε ένα σύστημα προσωπικής ανέλιξης που συνδυάζει όλους τους θεραπευτικούς χώρους στους οποίους έχει  εκπαιδευτεί και  χρησιμοποιεί σαν θεραπευτής.

Ο περουβιανός σαμανισμός, όπως τον έχει  διδαχτεί από τους Juan και Ivan del Prado, την Ελίζαμπεθ Τζένκινς, τους Ντον Ουμπέρτο και Ντόνα Μπερναντίνα, και πολλούς από τους εκπαιδευτές των «4 ανέμων» συμπεριλαμβανομένου του Θεραπευτικού τροχού (έχει  πλήρη `mesa) είναι για αυτόν   ένα πνευματικό μονοπάτι πολύτιμης σοφίας και γνώσης, αγάπης και σύνδεσης με την φύση και το σύμπαν όλο.

Έχει μεταδώσει πολλές φορές τα 9 τελετουργικά του Munay Ki σε ομάδες όσο και ατομικά. Μαζί με τον Θεραπευτικό Τροχό διδάσκει και σεμινάρια Σαμανικής διδασκαλίας, όπως πτυχές της Salka ενέργειας και  την Σαμανική διαδικασία μετάβασης στο Θάνατο.

Θέλει να μοιραστεί αυτό το δώρο με όσους πιο πολλούς ανθρώπους γίνεται και να βοηθήσει να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΛΑΧΟΣ- Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης